Industrieweg 4
7071CK
ULFT
tel. 0315-683648

FC Dinxperlo is er zaterdagmiddag niet in geslaagd het verlies van vorige week weg te poetsen. Op sportpark De IJsselweide werd het team van Wim Keuper en Willy Hardt met 4-1 verslagen door de leeftijdsgenoten van VV Gendringen.

Voor aanvang van het duel nam VV Gendringen de derde plek in beslag, terwijl FC Dinxperlo na een winst en een verlies in de middenmoot stond op plaats 6. De trainers van Dinxperlo hadden vooraf nogmaals gehamerd dat er vanaf het begin geconcentreerd moet worden gespeeld. Nadat zowel Jesse Klein-Willink als Merlijn Langenberg aan de kant begonnen vorige week, mochten ze deze wedstrijd weer in de basis starten. In de eerste 10 minuten was er meer pit te zien dan een week eerder tegen Montferland alleen zwakte dit per minuut af. VV Gendringen drong steeds iets meer aan en kreeg 3 grote kansen voordat er na 28 minuten alsnog doel werd getroffen door de thuisploeg. Een apart ‘schot’ van de rechtsbuiten gaat via het been van Tijs in de goal. Daarvoor had Tijs met enkele reddingen al een achterstand voorkomen en stond het vizier bij enkele spelers van Gendringen niet op scherp. Het is een fase in de wedstrijd dat Dinxperlo grossiert in balverlies en slordigheden. Voor rust komt FC Dinxperlo nog tot een mooie aanval na een fraaie steekpass van Jesse, maar Thomas’ schot bleek net niet hard genoeg om de keeper te verschalken. De eerste helft kenmerkte zich verder aan opvallend veel blessuregevallen bij de ploeg van Wim Keuper en Willy Hardt. Voor rust moest het al noodgedwongen 3 keer wisselen.

(Exclusieve beelden: Lammert in actie als waterzakdrager)

De tweede helft begon allesbehalve optimaal voor de uitploeg want binnen 2 minuten verdubbelde Gendringen de voorsprong. Een mooie aanval van Gendringen werd prima afgerond door de middenvelder van Gendringen buiten bereik van Tijs in de rechterbenedenhoek. Ondanks de vroege tegengoal neemt FC Dinxperlo na rust wel meer het heft in eigen handen en scoort het daardoor zelfs de aansluitingstreffer. Mick Kranen werkt zich dankzij zijn doorzettingsvermogen door de verdedigers van Gendringen en maakt vervolgens mooi af. Na de goal is er sprake van een korte opleving bij het team en hangt de 2-2 in de lucht. Ondanks het initiatief is het uiteindelijk Gendringen die de 3-1 wél scoort. Een vrije trap van Gendringen wordt vanaf 18/20 meter snoeihard in het net geramd. Gendringen scoort na de 3-1 nog de 4-1 en komt niet meer in de problemen.

Opnieuw verliest het team dus onnodig. Naast de verbeterpunten zijn er echter ook veel momenten geweest waar het team wel aan moet voortborduren als ze meer resultaten willen boeken als tegen Longa in de eerste competitieronde. Voetballend is het team niet overal even sterk, maar dan moet dat gecompenseerd worden met wilskracht en doorzettingsvermogen. Volgend weekend staat er voor FC Dinxperlo JO15-3 geen wedstrijd op het programma. Zaterdag 23 oktober hervat FC Dinxperlo de competitie met een kraker tegen FC Winterswijk om 10:15. FC Dinxperlo neemt na het verlies van vandaag de achtste plek in beslag, terwijl FC Winterswijk een positie lager staat.

(Geschreven door Jasper Keuper, eerstejaars student aan de SPECO)