Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Dinxperlo 2 - Excelsior '31 3

FC Dinxperlo 2 - Excelsior '31 3

FC Dinxperlo ZA2 deelt de punten met Excelsior ‘31

Gisteren stond de thuiswedstrijd tegen Excelsior ‘31 op het programma. De mannen uit Rijssen waren van harte welkom op sportpark ‘t Welink in Dinxperlo. Voor FC Dinxperlo ZA2 was het een mooie gelegenheid om de winstreeks voort te zetten. Onder leiding van trainer Kleinhesselink werden de mannen tijdens de wedstrijdbespreking klaargestoomd met enkele videofragmenten waarin ‘Juichen!’, van niemand minder dan dhr. Van Gaal, centraal stonden. De toon was daarmee gezet en FC Dinxperlo had dan ook maar één taak: een overwinning over de streep trekken.

De opstelling van FC Dinxperlo was als volgt: Kniest, Vaags, Bruntink, Vinkenvleugel, Horst, Luijmes, Zweerink (Stevens 77’), Tamboer, Vreeman (Van Klompenburg 46’), Koenders, Simons (Jansen 66’).

Om 14:30 uur gaf scheidsrechter J. Sins het eerste fluitsignaal en werd er afgetrapt. Al snel werd duidelijk dat het ging om twee voetballende ploegen die door te combineren het doel van de tegenstander probeerden te vinden. In de elfde minuut was de eerste mogelijkheid van FC Dinxperlo een feit. Vaags kon de bal op het middenveld eenvoudig onderscheppen, waardoor er erg veel ruimte ontstond. Hij stormde met de bal aan de voet naar voren en had genoeg tijd om een schot te lossen, maar deze werd eenvoudig door de keeper uit Rijssen gekeerd. Twee minuten later was het Koenders met een schot uit de tweede lijn, maar zorgde ook voor geen gevaar. Een paar minuten later was het de beurt aan Excelsior ‘31. Zij konden hun eerste schot lossen, maar die werd gelukkig in het zijnet geschoten. Kort daarna was het weer opletten voor doelman Kniest. De linkervleugelaanvaller van de ploeg uit Rijssen kon verwoestend uithalen, maar ook zijn schot strandde op onze doelman. In het laatste kwartier werd de thuisploeg nog een keer gevaarlijk door goed het spel te verleggen van links naar rechts. Aan de rechterkant ontving Simons de bal, zocht zijn directe tegenstander op, kapte de bal af en vuurde met zijn linkerbeen maar liefst twee dingen af: de bal én zijn scheenbeschermer (het schijnt dat hij het laatstgenoemde nog steeds aan het zoeken is). Deze poging miste net wat precisie, waardoor de bal naast het doel belande. Het was een gelijkopgaande eerste helft met kansen over en weer, maar helaas kon FC Dinxperlo de keeper van de tegenstander nog niet verrassen.

In de tweede helft probeerde beide teams de lijn van de eerste helft door te trekken, maar al snel werd duidelijk dat beide ploegen meer dan één punt uit deze wedstrijd wilde halen. Dat resulteerde in wat meer vechtvoetbal. Er werd minder gecombineerd, de lange bal werd wat sneller gehanteerd en het ging er feller aan toe. Blijkbaar viel dat goed in de smaak van de leidsman, die de gele waarschuwingskaarten meerdere malen eenvoudig wist te tonen. Pas in het laatste deel van de tweede helft werd FC Dinxperlo weer echt gevaarlijk. Zweerink dribbelde een aantal tegenstanders voorbij en werd op zo’n 25 meter gevloerd. Hieruit volgde een vrije trap die door Koenders in de handen van de keeper werd geschoten. Een paar minuten later werd de bal weer op een mooie plek buiten het strafschopgebied gelegd. De ingevallen Van Klompenburg schoot de vrije trap echter aan de verkeerde kant van de paal. De mannen uit Rijssen verdienden even later ook een vrije trap op zo’n 20 meter, maar dat leverde geen gevaar op. Daaruit kon keeper Kniest de verdediging weer bedienen met een uittrap. De verdediging, onder leiding van Vinkenvleugel, stond vandaag goed opgesteld en knapte het vuile werk uitstekend op. In het slot van de wedstrijd volgden nog enkele grote kansen voor de thuisploeg, maar Van Klompenburg, Koenders en Vaags kregen de bal er maar niet in. Na ruim 90 minuten klonk het laatste fluitsignaal met een gelijke eindstand: 0-0.

Al met al kunnen de mannen van Kleinhesselink terugkijken op een prima pot voetbal. De combinaties en het voetballende spel kan worden meegenomen naar de volgende competitiewedstrijd. Dan staat de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau (op dit moment de hekkensluiter van de competitie) op ons te wachten. Let op: deze wedstrijd wordt niet aankomend weekend, maar op zaterdag 20 november gespeeld. Aankomend weekend komt FC Dinxperlo ZA2 niet in actie. Bedankt voor jullie support langs de lijn en hopelijk tot snel!