Zwaluwen Jeugd Beker O15 poulefase Groep 4 16

Europastraat 8
7091XC
DINXPERLO
tel. 06-42613489

FC Dinxperlo heeft zaterdagochtend zijn revanche gepakt na de 4-3 uitnederlaag in Doetinchem van een week eerder. Op Sportpark ’t Welink werd met maar liefst 10-1 gewonnen van DVC/Sprinkhanen. DVC en Sprinkhanen is een combinatie van DVC uit Didam en Sprinkhanen uit Nieuw-Dijk. Mede dankzij 4 goals van spits Twan Schreur was DVC geen partij. Een gouden wissel van de trainers.

FC Dinxperlo begon deze wedstrijd niet in de traditionele shirts van de vereniging, maar in oranje T-shirts. Dit kon vooraf niet tot ieders goedkeuring rekenen, maar had geen negatieve invloed op de uitslag. Aanvankelijk begon FC Dinxperlo slordig aan het duel en de eerste 20 minuten waren de trainers ontevreden over het spel. DVC kreeg zelfs na 10 seconden al de uitgelezen mogelijkheid om DVC op voorsprong te brengen, maar verzaakte deze mogelijkheid. Vervolgens kreeg FC Dinxperlo een penalty, echter werd deze door Jesse Klein-Willink op de paal gemikt. De trainers waren niet onder indruk en gingen wisselen. Twan Schreur kwam het veld in en wist niet veel later de 1-0 aan te tekenen. Een scherpe voorzet vanaf de rechterkant werd fraai binnengekopt door Twan. Deze goal viel vlak voor rust en gaf FC Dinxperlo een zetje in de juiste richting en slechts een minuut later was het opnieuw raak. FC Dinxperlo combineerde rustig rond toen Ali Hamdi werd gevonden en de bal 1 tegen 1 met de keeper keurig binnenschoot. FC Dinxperlo was echter nog niet klaar met de wervelwind en scoorde voor rust nog 2 keer. Eerst wist Jesse Klein-Willink met een geweldig afstandsschot zijn gemiste penalty goed te maken, waarna Twan de 4-0 aantekende.

Na de rust zagen we een laks FC Dinxperlo in de eerste 5 minuten en DVS kreeg al 2 uitgelezen mogelijkheden, maar verzilverde deze niet. Het gezegde “driemaal is scheepsrecht” bleek ook deze keer van toepassing want een derde kans lieten de bezoekers niet onbenut. Langs de zijkant waren de trainers zichtbaar geïrriteerd door de slappe vertoning, echter bleef de 4-1 niet lang op het bord staan. Twan Schreur scoorde slechts minuten later zijn derde van de wedstrijd met een fantastisch schot in de kruising. Deze goal kwam als een klap binnen bij de tegenstander en FC Dinxperlo liep uiteindelijk helemaal weg naar een monsterscore. De 6-1 kwam ook op naam van Twan Schreur. De zevende treffer werd fraai binnengeschoten door Jesse Klein-Willink uit een vrije trap en de 8-1 was ook een plaatje. Merlijn Langenberg wist voor de tweede week op rij te scoren. De keeper van DVC stond iets te ver voor zijn doel en dit had Merlijn al in de gaten, hij stift de bal met een heerlijk boogje over de keeper heen. Na deze goal mocht FC Dinxperlo opnieuw een penalty nemen en deze keer kon penaltyspecialist Twan Thomassen wel scoren. Het slotakkoord was dan nog voor Ali Hamdi die van heel dichtbij de bal tegen zich aan krijgt. DVC eindigt de wedstrijd vervolgens met 10 man omdat een van de spelers van DVC te vaak commentaar had op de scheidsrechter.

Trainer Wim Keuper zei het volgende over het duel: “Na de eerste 20 minuten had ik niet verwacht met zo’n grote score van het veld te stappen, maar de jongens herpakte zich sterk en de winst was op niks af te dingen”. Volgende week reist FC Dinxperlo, net als in de eerste bekerwedstrijd, af naar Doetinchem. Om 11:00 trappen de teams dan af op Sportpark de Bezelhorst tegen VV Doetinchem. FC Dinxperlo neemt momenteel de 2e positie in beslag in de Zwaluwen Bekercompetitie achter DZC.