Enerverende topper tegen Gendringen eindigt in 1-1

Scheidsrechter

K.F. Molenaar

Accommodatie

Onbekend

Een kleine 500 toeschouwers zien een beter Dinxperlo in de eerste helft en een beter Gendringen in de tweede helft in een waar voetbalgevecht tegen elkaar gelijk spelen. Het verschil tussen de twee beste ploegen van de vierde klasse blijft vier punten met dien verstande dat Dinxperlo nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Door de onnodige nederlaag tegen de 10 van AD vorige week stond er enige druk op de wedstrijd tegen koploper Gendringen. Een nederlaag kon zondag1 zich eigenlijk niet permitteren. Hierdoor zou het verschil oplopen naar zeven punten en zou een titel ietwat uit het zicht verdwijnen.
De thuisploeg was de eerste helft de betere ploeg. Hulshorst werd veelvuldig gezocht in de diepte waar de Gendringse linksback de dieptepass niet goed inschatte. Davids eerste voorzet was net iets te hoog voor Aalbers die naast kopte. Daan Harbers probeerde de tweede voorzet binnen te tikken via een hakje achter zijn standbeen maar Daan strandde op de keeper. Kort daarna speelde Hulshorst spits Aalbers aan die de bal had moeten meegeven met de aansluitende Harbers. Aalbers koos echter voor de bal terug op Hulshorst waardoor de grote kans voor Harbers uitbleef. De vierde voorzet van Hulshorst werd wel gepromoveerd tot doelpunt.  De poging van Aalbers werd geblokt maar de rebound kwam bij Harbers die vervolgens binnen schoof vanaf rand 16. Een dik verdiende voorsprong die nog verder uitgebreidt had kunnen worden nadat Maurick Harbers alleen voor de keeper zette. Harbers schoot wellicht te snel waardoor diens poging over het doel ging. Gendringen was slechts een keertje gevaarlijk. Een korte corner werd door de opstomende rechtsback op de voeten van keeper Miggelbrink geschoten.

In de tweede hoeft waren de rollen omgedraaid. Gendringen gaf meer druk en speelde met meer beweging waardoor het middenveld in handen kwam van de gasten. Gendringen leek al snel de gelijkmaker te scoren maar de aanvaller stond buitenspel toen hij de rebound na een redding van Miggelbrink binnen tikte. Dinxperlo moest achteruit en gaf teveel corners en vrije trappen weg. Aan de bal was de controle uit de eerste helft geheel weg. Toch kreeg Gendringen haar kansen vooral uit standaardsituaties waarbij de luchtmacht naar voren kwam. Twee keer raakte Gendringen de lat en in een klutssituatie kon Kevin Radstaak de bal ternauwernood uitverdedigen. Een doelpunt kon niet uitblijven en die kwam uit een corner. Eerst redde Miggelbrink nog uitstekend maar bij de corner stond de verdediging te slapen. Een korte corner werd door twee Dinxperloërs verdedigd maar de Gendringen aanvaller kin te makkelijk weglopen om vervolgens van rand 16 de bal in de verre hoek te draaien: 1-1.

Gendringen was tevreden en plooide terug waardoor Dinxperlo weer wat controle kreeg. Twee scherpe voorzetten werden ternauwernood gemist door inglijdende spelers. Dinxperlo kreeg de beste kans in blessuretijd. Hulshorst nam een voorzet perfect op zijn borst maar stuitte vervolgens van dichtbij op de keeper terwijl de rebound door Lichtenberg niet binnen geschoten kon worden.
Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde en eindigde deze topper in een uiteindelijk terecht gelijkspel. Dinxperlo had de wedstrijd in de eerste helft kunnen en moeten beslissen zeker als je op dat moment de bovenliggende partij bent.

Met dit gelijkspel blijft het verschil vier punten (1verliespunt). Volgende week komt FC Bergh op bezoek.