Europastraat 8
7091XC
DINXPERLO
tel. 06-42613489

Kwaliteitsarm FC Dinxperlo komt opnieuw tekort na vroege tegengoals in beide helften

FC Dinxperlo heeft zaterdagochtend voor de elfde keer oprij niet weten te winnen. De laatste overwinning dateert alweer van 18 november 2023 en ook in de thuiswedstrijd tegen Trias kwam daar geen verandering in.  Mede door twee goals in de eerste minuut van beide helften kwam Dinxperlo er eigenlijk opnieuw niet aan te pas: 1-5.

FC Dinxperlo ging twee weken terug snoeihard onderuit in Lichtenvoorde tegen Longa (10-0) en had op zaterdagochtend voor eigen publiek dus wel wat recht te zetten. Dat moest het doen zonder Thijmen Lips en David. Ook trainer Thijmen Veldhuis had andere verplichtingen.

Na de afstraffing van twee weken terug leek de opdracht duidelijk, namelijk verbetering tonen. Wim liet in de voorbespreking de twee woorden ‘scherp beginnen’. Dit bleek een containerbegrip bij de spelers want binnen zestig seconden na het eerste fluitsignaal lag de bal al in het mandje. Een schot van buiten zestien leek eigenlijk ongevaarlijk, maar de schutter gaf een behoorlijke curve mee, waardoor Sepp niet bij de bal kon komen om deze te keren.

Het wedstrijdverloop tegen Longa schoot vast door het hoofd van Wim en de spelers toen vijf minuten later ook de 0-2 al op het scorebord genoteerd kon worden. In eerste instantie bracht Sepp op de eerste inzet nog knap redding, bij de rebound had Sepp vervolgens een engeltje op de lat, maar driemaal bleek ook hier scheepsrecht, want de derde poging was wel raak.

Trias was veel feller dan de thuisploeg en kon naar hartenlust de wedstrijd controleren. Een exemplarisch moment in de wedstrijd waarbij de laksheid van de thuisploeg werd blootgesteld kwam uit een vrije trap. Deze werd gekeerd door Sepp, al kon hij deze niet klemmen waardoor de bal weer het speelveld in rolde. Vervolgens was een Trias speler het meest alert en sprintte hij op de bal om deze vervolgens terug te leggen op een van de meiden van het elftal. De inzet vloog, gelukkig voor FC Dinxperlo, over het vangnet.

Een apathisch FC Dinxperlo maakte eigenlijk weinig aanspraak op een treffer. Zeker de dispensatiespelers mochten veel meer het voortouw nemen in de strijd, maar lieten dit na. Juist de eerstejaars zoals Collin, Gijs, Niels en Hidde lieten in deze wedstrijd wel zien hun stinkende best te doen. Eerstgenoemde beloonde zijn goede spel dan ook vlak voor rust met een doelpunt. Collin ontsnapte van de buitenspelval en schoof de bal oog-in-oog met de doelman van Trias beheerst binnen.

Daardoor leek FC Dinxperlo op slag van rust een belangrijke strohalm te pakken in deze wedstrijd, ware het niet dat de thuisploeg weer belabberd aan een helft begon. De scheidsrechter had goed en wel de fluit uit zijn mond toen het al 1-3 stond. Een van de meisjes van het elftal uit Kotten kreeg een vrije doortocht van de defensie en maakte daar dankbaar gebruik van.

De tweede helft was vervolgens ook niet om over naar huis te schrijven. FC Dinxperlo was geknakt door de vroege tegentreffer en kreeg er zelf nog twee om de oren. Eentje was weer exemplarisch voor de ontbrekende spirit bij een aantal spelers op het veld. Een vrije trap werd net als in de eerste helft gekeerd door Sepp, maar de rebound werd deze keer wel doeltreffend afgerond. Vlak voor tijd voegde Trias daar ook nog de 1-5 aan toe.

FC Dinxperlo heeft een lastig seizoen in de derde klasse, maar volgende week staat er wel een pot op het programma waar potentieel punten gepakt kunnen worden. Dan speelt FC Dinxperlo om 11:45 in Eibergen, dat één plaatsje hoger staat op de ranglijst. Wil FC Dinxperlo niet puntloos eindigen is dit een do-or-die wedstrijd. Al is het maar om van die hatelijke nul af te komen.