Europastraat 8
7091XC
DINXPERLO
tel. 06-42613489

FC Dinxperlo is na drie wedstrijden in de tweede seizoenshelft nog altijd zonder punten. In eigen huis

verweerde de ploeg zich ditmaal echter flink, maar kwam het op kwaliteit net te kort tegen de

koploper FC Winterswijk (2-3). Het spel en de strijdlust in met name de eerste helft is echter een

positief punt om op te bouwen.

Bij FC Dinxperlo is doelman Sepp door blessureleed nog steeds niet van de partij, daardoor stond

deze week Gideon Jansen weer tussen de palen. Foppe en David keerden ook terug in de selectie,

waardoor Thijmen Lips deze wedstrijd vanaf de zijlijn moest bekijken. Ties van Zagten en Sky Smits

waren er ook niet bij.

FC Dinxperlo besefte zich voorafgaand aan het duel dat dit best wel eens een lastige kluif kon

worden, maar het begin was goed van de thuisploeg. Op duelkracht en strijd werden de

Winterswijkers teruggedrongen en al in de eerste minuut kreeg Collin een mooie schietkans, maar

zijn schot kon net geblokt worden door een tegenstander. Na vier minuten spelen nam Dinxperlo dan

ook de leiding in het duel. Te veel spelers van Winterswijk stonden voor de bal en met Foppe

Nederlof in de spits is dat vragen om problemen. Niels Bieleveldt schoot de bal lukraak naar voren en

aangezien Foppe achter iedere bal aanrent, zag hij ook in deze bal wel heil. Op snelheid klopte de

aanvaller zijn mandekker en schoot hij van buiten de zestien op de goal. De doelman van Winterswijk

stond niet goed geposteerd en werd verrast door de uithaal.

Winterswijk kwam in de eerste helft meerdere keren handen en voeten te kort om Foppe af te

stoppen, wat de aanvaller van Dinxperlo dan moest bekopen met grove overtredingen. Nadat er

even aanleiding leek om Foppe te wisselen wegens een flinke schop, begon de snelheidsduivel weer

aan een dribbel waar alleen hij van weet waar dat gaat eindigen. In dit geval was dat in het vangnet,

maar het zorgde voor de nodige “Oeh’s” langs de zijkant. FC Winterswijk werd in deze openingsfase

echt een paar keer afgebluft en na een flinke beenveeg op Collin kreeg de thuisploeg ook nog een

penalty. Collin ging zelf achter de bal staan en maakte vanaf elfmeter geen fout. Dinxperlo zat op

rozen. Vier minuten na de eerste penalty kon Dinxperlo zo maar een tweede pingel krijgen. Collin zat

een speler van Winterswijk op de huid en de terugspeelpass op de doelman was te kort, Collin

probeerde de doelman te omspelen, maar werd gehaakt door de sluitpost. Scheidsrechter Wim

Grevers vond het echter te weinig voor een penalty dus ging de wedstrijd door met een doeltrap

FC Winterswijk begon na een kwartier wat beter in het duel te komen. Eerst kwam het team in het

antraciet en turquoise nog goed weg toen een hachelijke situatie voor de goal van Gideon niet werd

benut, maar twee minuten daarna maakte Winterswijk de aansluitingstreffer. Dat zorgde voor meer

geloof bij de gefrustreerde koploper en Dinxperlo werd nu furieuzer met de rug tegen de muur gezet.

Collin kon tien minuten voor rust de 3-1 aantekenen, al had hij daar zelf weinig weet van. De

linksbuiten kreeg een voorzet van Foppe op het zijn hoofd, maar rekende daar door de grabbelende

keeper eigenlijk niet op. De bal ging rakelings naast de goal.

Sidney, die een broodje bal zou krijgen als hij zou scoren, dacht in de slotfase van de eerste helft een maas in de wet gevonden te hebben. Hij liep een
harde voorzet hard tegen de touwen van Gideon en dus stonden de teams weer in evenwicht. Met 2-2 werd de rust bereikt.

In de tweede helft zien we een ander FC Dinxperlo, een ander gezicht. Dinxperlo vocht nog steeds, maar waar het in de eerste helft regelmatig tot kansen kwam, is in de tweede helft geen echte kans meer gecreëerd. FC Winterswijk had de zaken achterin goed op orde en maakte halverwege de tweede helft de 2-3. Dat was een grote opluchting voor de bezoekers, maar het maakte de wedstrijd er niet vriendelijker op. Na wat gedoe langs de zijlijn, besloot de scheidsrechter maar snel voor het einde van de wedstrijd te fluiten.

Een onnodige nederlaag, maar de spelers kunnen op deze nederlaag met meer trots terugkijken dan op de wedstrijd tegen Rekken. De koploper had geen leuke ochtend op Sportpark ’t Welink en dat was de verdienste van de thuisclub. Volgende week zaterdag reist Dinxperlo af naar Sportpark ’t Broock van SJO MEC/Bredevoort. Net als Dinxperlo (en Eibergen) zijn zij nog puntloos