Rietmolenseweg 5
7151MD
EIBERGEN
tel. 0545-477372

Na bijna vijf maanden zonder overwinning heeft FC Dinxperlo zaterdag eindelijk weer eens de volle buit gepakt. Sportpark de Bijenkamp van FC Eibergen was het decor van de eerste driepunter in 2024: 3-5. Daardoor is de ploeg eindelijk van de hatelijke nul af en komt het op gelijke hoogte met de tegenstander van vandaag. Door een minder doelsaldo is Dinxperlo nog wel hekkensluiter.

De belangen waren vooraf duidelijk. Dit was een do-or-die-wedstrijd voor FC Dinxperlo om deze seizoenshelft niet puntloos af te sluiten. FC Eibergen stond maar een plaats hoger en kent dus ook een lastig seizoen in de derde klasse. Daar lagen dus kansen.

FC Dinxperlo trad aan met een andere doelman. Jur was de vervanger voor de afwezige Sepp Kranen onder de lat. De achterhoede bestond uit van rechts naar links; aanvoerder Jayden, Melle, Ties en Hidde. Het drietal dat het middenveld bekleedde waren David, Niels en Thijmen, terwijl Foppe in de spits aanvoer moest krijgen van Gijs en Collin. Op de bank hadden Wim en Thijmen nog de beschikking tot Sky, Jay en Pieter. Bram en Sidney waren evenals Sepp afwezig.

Vorige week duurde het niet lang voordat de eerste tegentreffer al in het mandje lag. Dat was niet voor herhaling vatbaar en ditmaal begon FC Dinxperlo voor de verandering wel scherp aan de wedstrijd. Foppe ontwaakte van zijn winterslaap, want op karakteristieke wijze denderde hij het strafschopgebied in. Vervolgens kwam hij aan de zijkant van de goal uit, waardoor een doelpunt nog niet direct in de lucht hing, maar met veel gevoel wipte hij de bal over de doelman in de verre hoek. Een droomstart voor de bezoekers. Er was nog geen minuut verstreken in Eibergen.

Het had een minuutje later ook al best 0-2 kunnen staan. Collin draaide frivool de zestien in, maar zijn voorzet bereikte helaas geen medespeler. Nadat Eibergen ook een keer van zich had laten horen voor de goal van Jur, verdubbelde Thijmen Lips met een prachtig doelpunt de voorsprong. De linkshalf nam een afvallende bal lekker op de pantoffel en zag de bal hard achter de volslagen kansloze doelman van Eibergen ploffen. Als een raket sloeg het leer tegen de touwen.

FC Dinxperlo was in de openingsfase de betere tegen de andere fusieclub en ook rechtsback Jayden kreeg een prima mogelijkheid. Een vrije trap van Thjjmen stuiterde door naar achter de tweede paal, waar Jayden zijn voet tegen de bal zette. Zijn inzet ging rakelings voorlangs. Twee minuten later kon er opnieuw een doelpunt worden genoteerd. Foppe denderde opnieuw als vanouds door de defensie van Eibergen en legde de bal panklaar voor op Collin. Laatstgenoemde kon de bal van dichtbij binnentikken en slaagde daarin.

De 0-3 gaf de spelers echter niet een boost zelfvertrouwen. De laksheid sloop weer in het elftal en de ploeg moest meerdere waarschuwingsschoten toestaan. De robuuste spits van de tegenstander ging bij de eerste kans nog langs de gelegenheidsdoelman, maar schoof

naast. Een tweede inzet van de spits was wel te machtig voor de sluitpost, maar teisterde tegen de onderkant van de lat. De derde kans was wel raak en dus was er lichte paniek aan de zijkant.

FC Dinxperlo heeft dit seizoen een reputatie opgebouwd en heeft al enkele keren een (ruime) voorsprong uit handen gegeven. Collin gaf luttele minuten na de 1-3 de nodige ademruimte door de 1-4 binnen te rossen. Deze was een stuk lastiger dan de zijn eerste goal, maar maakte hij ook met veel overtuiging af. Acht minuten na de goal van Collin viel ook de 1-5. Jayden onderschepte een matige uittrap van de doelman en bediende direct Foppe met een steekpass. Foppe bleef uiterst koel en in plaats de bal te volleren, lobde hij de bal in de goal. Vlak voor het rustsignaal raakt de thuisploeg nog de paal.

Het waarschuwingsschot bleek echter niet in te dalen in de tweede helft. De tweede helft was zoals vrijwel altijd dit seizoen een stuk minder en Eibergen had de gehele periode het betere van het spel. De robuuste aanvaller was met twee goals lastig af te stoppen en had er nog meer kunnen maken als Jur een aantal keer niet in de weg stond. FC Dinxperlo wankelde, maar bleef overeind. De eerste driepunter kon ondanks dat er genoeg aan te merken was op het spel weer bijgeschreven worden en dat is in deze fase het enige wat telt.

Volgende week speelt FC Dinxperlo een thuiswedstrijd tegen Grol, dat in de middenmoot bivakkeert. De tegenstander van vandaag wist er wel drie punten van af te snoepen dus wellicht dat een tweede overwinning op rij in het verschiet ligt.

Geschreven door Jasper Keuper - student Sport en Media Fontys Hogeschool Tilburg