Kruittorenstraat 10 B
7126BH
BREDEVOORT
tel. 0543-451975

FC Dinxperlo weet al een tijdje niet meer hoe winnen voelt. In de tweede seizoenshelft is de ploeg nog altijd puntloos nadat ook in Bredevoort met gebogen hoofd het veld werd verlaten. Bij rust stond het team nog op een 1-2 voorsprong, maar in de tweede helft incasseerde de ploeg drie tegentreffers, wat voor de 4-2 eindstand zorgde.

Het was voorafgaand het duel de verwachting dat dit een wedstrijd ging worden om plaatsen in de onderste regionen. Beide ploegen hadden nog geen punten gepakt, al had FC Dinxperlo één wedstrijd meer gespeeld dan de thuisploeg. Sidney was niet van de partij, deze keer was hij aan de beurt om mee te spelen bij de JO15-3. Niels Heersink was er evenals niet bij. Daar tegenover stond de terugkeer van Ties, Sepp, Thijmen Lips en Sky.

Aanvoerder Jayden deed om 13:30 de toss en na een kantwissel kon de wedstrijd dan beginnen. De combinatieploeg MEC/Bredevoort profiteerde van een gemakzuchtig FC Dinxperlo. De openingsfase was voor de thuisploeg en nadat in de eerste minuut al een flinke kans om zeep werd geholpen werd het in de vijfde minuut wel 1-0. De afwezigheid van Sidney was voelbaar, want enkele keren kon de tegenstander vogelvrij opbouwen via het centrum. De 1-0 kwam daar ook uit voort. Sepp moest na tien minuten zelfs weer reddend optreden, toen de aanvaller van MEC/Bredevoort weer werd bediend. De keeper maakte zijn lichaam breed en stopte de 100% mogelijkheid. Verder dan een gewaagd schot van afstand van Thijmen Lips kwam FC Dinxperlo de eerste tien à twaalf minuten niet. Toch stond plots na zestien minuten spelen de 1-1 op het bord.

David, wie net was ingevallen voor de vroeg uitgevallen Collin (wegens een knietje) wipte de bal met gevoel over de defensie van MEC/Bredevoort heen, Foppe kreeg de bal op de stuit voor zich, maar in plaats van de bal keihard te volleren, met alle risico van dien, bleef de spits ijzig kalm en lobde hij de bal met veel gevoel over de doelman. Die goal gaf FC Dinxperlo wat vertrouwen. Sky probeerde met een dappere volley de doelman te verschalken, Jayden kwam net wat centimeters te kort om een indraaiende corner van Thijmen Lips binnen te knikken en David creëerde eigenhandig een kans, maar stuitte op de doelman. De aanvallende middenvelder pingelde het hele middenveld over, langs de zijlijn en achterlijn en kroop naar binnen, maar het schot werd door de doelman tegengehouden. Toch werd de plotselinge dadendrang na 31 minuten met een treffer afgesloten. David en Foppe veranderde van takenpakket. Foppe stuurde David diep en oog-in-oog met de doelman maakte de doorgelopen middenvelder van Dinxperlo geen fout. Tussendoor wist Sepp met enkele reddingen te bewijzen dat de spelers erg blij moeten zijn dat hij terug is van absentie. Enigszins onverdiend ging FC Dinxperlo met een voorsprong aan de ranja, al maalde daar niemand over aan de zijde van de antraciet-turquoise ploeg.

De tweede helft was net als vorige week tegen FC Winterswijk van een lager niveau dan de eerste helft, in ieder geval bij de uitploeg. Waar de eerste helft nog op en neer vloog was de tweede helft eigenlijk eenrichtingsverkeer richting het doel van Sepp. Na vijf minuten in het tweede bedrijf valt de 2-2. Een vrije trap vanaf de linkerkant van het veld wordt met rechts knap in de bovenhoek gekruld. Doelman Sepp was bij deze inzet kansloos. In de tweede helft was eigenlijk alleen David met een volley nog kansrijk. Zijn schot werd echter gestopt door de sluitpost van de tegenstander. Verder was het vooral MEC/Bredevoort dat in de tweede helft de kansen bij elkaar speelde. Uit een corner kopte een van de dames van het elftal op de lat alvorens vijf minuten later wel de 3-2 viel. Een corner werd deze keer niet goed weggewerkt en een van de spelers van MEC/Bredevoort haalde verwoestend uit met een hard schot in de bovenhoek. Nadat de thuisploeg vier minuten voor tijd ook een makkelijk gegeven penalty verzilverd is het over en uit voor FC Dinxperlo. Ondanks de vier tegengoals was Sepp de grote man aan Dinxperlose zijde. De keeper hield zeker drie grote mogelijkheden uit de goal.

FC Dinxperlo moet de wonden likken en volgende week beter voor de dag komen. Dan speelt de ploeg thuis tegen Gendringen/SVGG JO15-1. FC Dinxperlo is na vandaag de enige ploeg die nog puntloos is. Gendringen staat op plaats acht met vier punten na vier duels.

Geschreven door Jasper Keuper - Student Sport en Media / Stagair bij Voetbalzone.