N.J. Lammers

Accommodatie

Onbekend

Met 4-0 is zondag1 nog mild voor Ulftse Boys.

Zondag1 was vanaf het begin de bovenliggende partij. Ulftse Boys werd ver naar achter geduwd maar het duurde tot de 20ste minuut voordat de thuisclub echt grote kansen kreeg. Toen had Ulftse Boys al twee grote counterkansen om zeep geholpen door overtalsituaties slecht uit te spelen. Na die fase stuurde Bulsink Hulshorst diep en zijn wippertje over de keeper raakte de buitenkant van de paal. Maurick kwam door aan de zijkant en legde de bal goed terug op de vrijstaande Nieuwenhuis. Diens schot kwam via de onderkant van de lat weer het doel uit. Het bleek uitstel van executie. Een vrije trap van rechts werd laag voor het doel gebracht waarna Daan Harbers de bal vallend binnen kopte. Een paar minuten later leek een aanval dood te bloeden maar door goed doorzetten van dezelfde Harbers kon hij laconiek verdedigen afstraffen. Zijn voorzetje belandde bij Hulshorst en die liet de 2-0 aantekenen.
Meteen daarna het enige echte Ulftse gevaar toen de rechtsbuiten diep werd gestuurd en in een tijd de bal boven keeper Miggelbrink op de kruising schoot.

In de tweede helft probeerde Ulftse Boys de aansluitingstreffer te forceren maar het offensief duurde niet lang. Na een fraaie aanval dacht Ramon Radstaak de bal in de kruising te plaatsen maar voor de derde keer stond het houtwerk, dat niet meer van hout is, een doelpunt in de weg. Een kwartier na rust was de wedstrijd gespeeld toen de ongrijpbare Hulshorst weer eens langs zijn back glipte. Diens harde voorzet werd door een Ulftse verdediger in eigen doel geschoten. Toen even later de Ulftse spelmaker zijn tweede gele kaart kreeg leek een hogere score in de maak.  Het werd uiteindelijk slechts 4-0 doordat alleen Bulsink nog een strafschop benutte. Ulftse Boys kreeg nog een kans maar op de kopbal van de linksbuiten hoefde de attent keepende Miggelbrink niet in actie te komen.

Zondag1 moest winnen om aanspraak te maken op de eerste periodetitel maar door de snelle 5-0 voorsprong van Gendringen was al gauw duidelijk dat dat er niet in zat deze zondag. Zondag1 mag desondanks met een goed gevoel naar deze periode kijken. Vorig seizoen werd op deze speeldag de eerste punten gesprokkeld, nu heeft het team er al 18 en heeft het zich in de top van de ranglijst genesteld.

Volgende week speelt zondag1 weer thuis, ditmaal voor de beker tegen derdeklasser TVO.