Scheidsrechter

J. (Jeroen) Sins

Accommodatie

Onbekend

Een frustrerende nederlaag tegen een ploeg dat vooral bezig is geweest met het uit de wedstrijd halen van de tegenstander en daarvoor beloond werd door een onachtzaamheid achterin net voor het rustsignaal die door spits De Neeling goed werd afgestraft.

Zondag1 zal dit seizoen misschien nog wel meer ploegen tegen gaan komen die er alles aan gaan doen om FC Dinxperlo niet te laten voetballen. Ze weten dat als je dat wel toestaat je weggetikt kan gaan worden. GWVV, met oud SVDtrainer Grotenhuis aan het roer, had dat goed begrepen. In balbezit speelde het een soort kick en rush. Alle ballen op de sterke spits De Neeling die de bal moest verlengen op zijn snelle collega spits of de bal moest vast houden voor aansluitende middenvelders. Bij Dinxpers balbezit trok de ploeg zich ver terug kort voor eigen 16.
 GWVV kreeg de eerste goede kans maar de snel uitkomende Miggelbrink voorkwam de openingstreffer na een minuut of tien. Daarna was het alleen Dinxperlo dat kansen kreeg. De thuisploeg verplaatste snel de bal van links naar rechts en daardoor ontstond er ruimte aan de zijkanten bij de buitenspelers. Na de eerste voorzet van Hulshorst raakte Sjoerd Harbers de rug van de tegenstander en werd een schot van Maurick slecht verwerkt door de keeper maar was de rebound niet voor de thuisclub. Even later werd een combinatie door het centrum te gehaast door Daan Harbers naast geschoten terwijl dezelfde Harbers bij een kopbal de buitenkant van de paal raakte. Een schot van Radstaak leek bij de tweede paal binnen te vallen maar raakte op het laatste moment nog de rug van een verdediger. Dinxperlo dacht ook recht te hebben op een strafschop maar de zeer matige leidsman besloot na eerst voordeel te hebben gegeven voor de eerste overtreding te fluiten en niet voor de duwfout in de zestien. De beste kans van Dinxperlo werd geen kans doordat de steekpass van Hulshorst te hard was. GWVV was alleen nog gevaarlijk bij standaardsituaties. Een klutsbal uit een corner werd nog naast geschoten maar twee minuten voor rust was daar plots de openingstreffer. Bij de tweede paal kon De Neeling vrij inkoppen. Dinxperlo kreeg voor rust nog de kans op de gelijkmaker maar Aalbers gleed de bal naast het doel in plaats van in het doel.

In de tweede helft parkeerde GWVV de bus voor het eigen doel. De 0-1 moest over de eindstreep getrokken en daarvoor waren alle middelen geoorloofd. Het tijdrekken begon al in de tweede minuut na rust, slimme overtredingen maken als het nodig was en lang blijven liggen en blessures simulerend na overtredingen. Daarnaast schroomde GWVV niet om de bal blind weg te schieten. Toch hing de gelijkmaker in de lucht. Maurick schoot over en Hulshorst kon na een steekpass de bal niet voorbij de keeper krijgen. Een schot werd door de keeper uit de bovenhoek gehaald. In de tweede helft was er ook een roep om een strafschop maar de scheidsrechter zag de handsbal niet doordat zijn positie niet goed was. Even later zag hij een zuivere elleboogstoot wel gezien de beweging die hij maakte toen hij de speler een gele kaart gaf daar waar rood meer op zijn plek was geweest.
Grotenhuis zag het gevaar en haalde zijn tweede spits naar de kant en bracht een extra verdedigende speler in. Alleen de Neeling stond nog voorin en de andere 10 stonden in of voor de eigen zestien. Dinxperlo probeerde het met voorzetten maar er zat altijd wel een verdedigend been tussen.
Bulsink werd naar voren gestuurd maar dat was ook niet voldoende voor de gelijkmaker. Schuurman probeerde het nog tweemaal van afstand maar de gelijkmaker wilde niet meer vallen ook  doordat het echte geloof in een resultaat het laatste kwartier wat was verdwenen.

Een frustrerende middag met een onnodige nederlaag doordat de echte scherpte in aanvallend opzicht ontbrak. Niet alleen bij de afwerking maar ook doordat de laatste bal te vaak niet goed genoeg was waardoor kansen geen kansen werden. Dinxperlo heeft er alles aan gedaan maar te veel spelers zaten, zeker in de tweede helft, onvoldoende in de wedstrijd waardoor het de bus niet van zijn parkeerplaats kreeg.