Europastraat 8
7091XC
DINXPERLO
tel. 06-42613489

Typend vanuit de auto richting de Spaanse zon hier het wedstrijdverslag van de toch teleurstellende wedstrijd.

FC Dinxperlo trad als trotse koploper aan voor dit duel. Het kende een prima competitiestart in een lastige divisie. FC Bergh bezat een plaats in de middenmoot van de competitie met 1 overwinning en 1 verliespartij.

Bij FC Dinxperlo keerde Jayden terug in de selectie. Dat betekende automatisch dat Foppe deze wedstrijd niet speelgerechtigd was. Wel kwam Foppe het team vanaf de dug-out aanmoedigen.

FC Dinxperlo kende een zware wedstrijd op Sportpark ‘t Welink. De tegenstander was fysiek een stuk sterker en maakte de flanken van Dinxperlo onschadelijk met rappe backs. Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor Dinxperlo. Bij een corner schoot de bal door naar de tweede paal waar Sidney zijn voet tegen de bal zette. De inzet liet de keeper even grabbelen, maar kon de bal uiteindelijk over de achterlijn tikken. Ook de tweede doelpoging kwam van FC Dinxperlo. Thijmen Lips, die in de eerste helft de spitspositie invulde, kopte de bal slim door naar Collin. Collin had nog even de tijd om de bal goed te leggen, maar besloot in 1x keer te schieten. Geen onaardige poging van rand zestien, maar de keeper kreeg er weer een vinger aan om er een corner van te maken. Na de eerste 10 minuten was FC Bergh echter degene die het spel dicteerde. Op snelheid, techniek, tactiek en zuiverheid in de passing was de uitploeg de baas en ook fysiek kon de thuisploeg er bar weinig tegenover zetten. Dit resulteerde in de 18e minuut tot de openingstreffer van FC Bergh. De speler die de kans afrondde kreeg 1 minuut daarvoor ook al de kans te scoren, maar toen raakte hij de bal totaal verkeerd. Bij deze poging was hij de Sepp wel de baas met een doeltreffend schot in de korte hoek. Tot de rust bleef FC Bergh directeren en was Dinxperlo aanvallend tandeloos, op het middenveld machteloos en verdedigend was er ook wat aan te merken. Vlak voor rust behoedde Sepp met een katachtige reflex nog de 0-2.

Na rust speelden de jongens opeens in de stromende regen, maar dat kon in eerste instantie niet het spelbeeld veranderen. Wel kwam Dinxperlo 7 minuten na de rust op 1-1. Jayden was eindelijk als FC Dinxperlo speler fysiek de baas over zijn tegenstander, kwam de zestien en scoorde via de vingertoppen van de doelman de 1-1. Zo gaf de aanvoerder dus het juiste voorbeeld. Sky tikte de bal voor de zekerheid ook nog aan, maar vanuit het zichtveld van de reporter leek het eroop dat het een doelpunt van Jayden was. Helaas was het 4 minuten na de gelijkmaker alweer 1-2. FC Bergh schoot binnen de zestien met scherp en zo kon Dinxperlo, maar heel ff genieten van de gelijkmaker. Na de 1-2 kon Dinxperlo ook geen potten breken en de 1-3 ongeveer 10 minuten voor tijd was de definitieve beslissing.

Dinxperlo was helaas te onmachtig vandaag en had vandaag op topniveau moeten spelen om de sterkere tegenstander meer pijn te doen. Niks anders dan een verdiende zege voor FC Bergh.

Volgende week speelt FC Dinxperlo in Gendringen tegen de nieuwe koploper, maar dan zit de reporter nog in Spanje.