Europastraat 8
7091XC
DINXPERLO
tel. 06-42613489

FC Dinxperlo heeft zaterdagochtend in een moeilijke wedstrijd met de bezoekers uit Didam met 3-3 gelijkgespeeld. Vorige week wist FC Dinxperlo de eerste driepunter te boeken in de 3e klasse en ook dit weekend leek lange tijd het kwartje de Dinxperlose kant op te vallen tot de slotminuut. Een 3-3 eindstand was gezien het spelbeeld wel meer dan terecht.

FC Dinxperlo moest op zaterdag Sidney afstaan aan de jo15-3, waardoor Foppe Nederlof zijn rentree als centrumverdediger maakte. Ook zat Niels Heersink voor het eerst bij de selectie. Voorafgaand de wedstrijd had FC Dinxperlo haar vertrouwde stek op de ranglijst ingenomen want als nummer 2 begon het aan het duel met de bezoekers. De wedstrijd kabbelde in de eerste paar minuten zonder noemenswaardige momenten voort totdat de bezoekers 9 minuten na het eerste fluitsignaal de openingstreffer noteerden. De verdediging had de hele wedstrijd de handen vol aan de behendige aanvallers van de uitploeg en een van de aanvallers schoot met een bekeken schot de bal achter Sepp in de verre hoek. Dinxperlo, was daarvoor nogal afwachtend, maar leek door de goal wat directer te gaan spelen. Sky had bijna binnen no-time de 1-1 in het netje liggen, maar zag zijn inzet gestopt worden. David stuurde de aanvaller diep, waarna Sky knap zijn naaste belager uitkapte. Het schot van randje zestien was niet ongevaarlijk, maar de keeper wist zijn eerste actie van de wedstrijd goed op te lossen. Toch bleef FC Dinxperlo aandringen en werd het via aanvoerder Jayden 1-1. Vorige week scoorde de blonde middenvelder ook al en ditmaal deed hij het met een puntertje in de korte hoek na een dieptepass van Sky. Ongeveer 10 minuten later had diezelfde Jayden iets heel moois in gedachte toen de uitkomende doelman van DVC/Sprinkhanen de bal inleverde op het middenveld. Jayden bedacht zich niet en schoot van heel ver, maar zag de bal te ver naar rechts draaien. Hoewel beide teams leken te rusten met een 1-1 stand dacht Thijmen Lips daar anders over. Thijmen ontdeed zich van zijn directe tegenstanders en stond opeens oog-in-oog met de doelman. Vervolgens rondde Thijmen de kans met een schitterend lobje over de keeper af. Een goal waarvoor de ouders extra hard applaudisseerden. Echt een goal waarvoor je naar Sportpark ’t Welink komt. Ondanks een lastige eerste helft, waarbij af en toe de onderlinge afstanden tussen de linies erg groot waren, ging de ploeg gesterkt door de goal vlak voor rust met vertrouwen aan de ranja.

De tweede helft begon voortvarend voor de thuisploeg. Eerst was Thijmen Lips weer betrokken bij een aanval toen hij opnieuw de doelman wilde verschalken met een leep boogballetje. Deze poging had echter te weinig precisie om tegen het net te ploffen. Niet veel later werd het wel 3-1 voor de thuisploeg. Collin werkte zich een slag in de rondte en combineerde zijn techniek met wilskracht. Door goed doorzetten ontfutselde hij meermaals de bal van de verdediging van DVC/Sprinkhanen, vervolgens ging hij de combinatie aan met de inmiddels te hulp geschoten Thijmen Lips, waarna Collin de bal daarna perfect had liggen voor een schot. Collin schoot van buiten de zestien de bal met veel gevoel en curve in de rechterbovenhoek. De keeper van de tegenstander kon eigenlijk alleen maar toekijken. Toch was het na de 3-1 de uitploeg dat zich meer liet gelden. Zo nam de nummer 15 van DVC/Sprinkhanen het doel van Sepp van grote afstand onder vuur. Het schot van de

middenvelder ketste via het lichaam van Jayden nog wat omhoog en belandde zo op de lat. Ook een kort genomen vrije trap van DVC/Sprinkhanen leverde een wat hachelijk moment voor de goal van Sepp op. Aan de overkant had Sky echter pardoes de 4-1 op zijn schoen. De doelman van de tegenpartij was aan de bal niet zeker en ook hier ging hij in de fout. Sky zette goed druk en onderschepte de pass van de doelman, maar vervolgens gaf hij zichzelf te weinig tijd voor de afronding en schoof hij de bal van buiten de zestien helaas naast het lege doel. Vijf minuten later kreeg de uitploeg loon naar werken en betaalde het aandringen zich terug door de 3-2 op het bord te zetten. Een afstandsschot dwarrelde over Sepp in de goal. Vervolgens moest FC Dinxperlo nog zeker dertien minuten volhouden tegen een tegenstander die bloed rook. Uiteindelijk viel twee minuten voor tijd alsnog de verdiende, maar zure gelijkmaker. Een uittrap van Foppe werd onderschept door een tegenstander en ook deze tegenstander wist rond de hoogte van het 16 metergebied doelman Sepp te verschalken met een bekeken schot. Sepp speelde zelf een sterke wedstrijd, waarbij hij meermaals attent was bij voorzetten vanaf de zijkant en meerdere pogingen van DVC/Sprinkhanen uit de goal wist te houden.

Zoals geschreven een terecht gelijkspel, maar door het late doelpunt voerde de zure nasmaak de boventoon. Toch mogen de jongens ook trots zijn dat ze het een 2e elftal van DVC/Sprinkhanen zo moeilijk hebben kunnen maken. Op dit moment heeft FC Dinxperlo de koppositie in bezit doordat een paar wedstrijden in de competitie werden afgelast. Volgende week gaat FC Dinxperlo op bezoek bij Sportpark Zuid in Doetinchem wanneer het te gast is bij DZC.