7091XC
DINXPERLO
tel. 06-42613489

Moedig FC Dinxperlo jo15-4 komt fysiek en voetballend tekort tegen VVG’25

FC Dinxperlo heeft zaterdagochtend de neerwaartse spiraal niet kunnen doorbreken. Na twee nederlagen tegen FC Bergh (1-3) en VV Gendringen (5-0) ging de ploeg deze keer met 0-3 onderuit tegen VVG. Zo blijft FC Dinxperlo na 6 wedstrijden op 7 punten stokken en gaat de ploeg de komende weken wat posities dalen als de overige ploegen in de competitie hun inhaalwedstrijden hebben gespeeld.

FC Dinxperlo kende nogal wat fysieke problemen en afwezigen. Niels Heersink was afwezig, Niels Bieleveldt kampt met een enkelblessure, aanvoerder Jayden keek met een knieblessure vanaf de kant toe en Pieter wordt ook nog altijd gemist bij FC Dinxperlo. Dat zorgde ervoor dat de trainers Thijmen en Wim tot de conclusie waren gekomen noodgedwongen een andere formatie te kiezen. De ploeg schakelde over naar een 4-4-2 opstelling waarbij Foppe één linie naar achter werd gezet en als middenvelder fungeerde samen met David. Voorin begon de ploeg met Sky en Collin. Sidney nam de aanvoerdersband over van Jayden. De noodgedwongen omzetting om op het middenveld meer stabiliteit te hebben zorgde ervoor dat de thuisploeg aanvallend wat minder stootkracht had. Foppe werd in de punt van de aanval gemist, maar was elders op het veld nodig om balans te bewaren. Na 10 minuten kon het eerste schot van de wedstrijd genoteerd worden. Sepp, wie een goede wedstrijd keepte, wist met een katachtige redding zijn team te behoeden van een vroege achterstand. 3 minuten na die kans trof VVG ook de paal met een schot van buiten de zestien. Na die twee kansen voor de uitploeg ging FC Dinxperlo de uitploeg wat meer vastzetten en dat resulteerde in ieder geval tot meer gevaar. De grootste kans van de eerste helft was voor Foppe. Hij dook op in kansrijke positie, probeerde de doelman van VVG te omspelen, maar de doelman bleef lang staan en dreef Foppe richting de zijkant. Hierdoor was het echte gevaar al geweken en moest Foppe het doen met een voorzet. Uiteindelijk kon de net ingevallen Gijs nog een schot richting het doel lossen, maar deze poging ging een paar meter naast de goal. Met de brilstand nog op het bord en veel inzet van de thuisploeg ging het team aan de ranja.

De tweede helft was voor VVG. Binnen 3 minuten na het fluitsignaal had VVG al twee kansen om zeep geholpen. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied van Sepp werd op de paal gemikt en een voorzet richting het doel werd op wonderbaarlijke wijze niet afgerond door de spits. Ook liet Sepp zich in die periode gelden toen hij een gevaarlijke voorzet sierlijk uit de lucht plukte. In deze fase drong VVG steeds meer aan voor de openingstreffer en die kwam dan ook in de 46ste minuut. Een verwoestend schot van een van de middenvelders van VVG vloog de kruising in en zo moest FC Dinxperlo in de achtervolging. Het kreeg 5 minuten na de openingstreffer ook de kans om gelijk te maken. Sidney nam een vrije trap vlot en

die bal bleek loepzuiver over de verdediging van VVG te vliegen in de loop bij Foppe. Deze keer koos Foppe voor het schot op doel, maar zijn inzet ging te ver naar links en ging langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Vervolgens was VVG weer twee keer dicht bij de voortijdige beslissing. Eerst omspeelde de spits Sepp waarna hij de bal in het doel kon schuiven, maar Melle’s aanwezigheid in de goal zorgde ervoor dat de spits de bal ook naast schoof. Uit een corner raakte VVG vervolgens voor de 3e keer vandaag de paal. De 0-2 kon niet uitblijven op deze manier en die viel dan ook in de 60ste minuut. Een bekeken schot was net te machtig en te ver de hoek in geplaatst en via de vingertoppen van onze doelman rolde de bal tegen het net. Hierna kwam Foppe nog een keer gevaarlijk door na een mooi lobpassje van Thijmen Lips, maar 3 keer was voor Foppe vandaag geen scheepsrecht. Het slotakkoord was voor VVG toen opnieuw een middenvelder van afstand raak schoot.

Ondanks de op papier forse nederlaag hebben de jongens vandaag geknokt voor de eer. Speciale aandacht voor Hidde, David, Melle, Jay, Sepp en Ties die zich vandaag goed staande wisten te houden en van deze wedstrijd tegen oudere en fysiek sterkere spelers alleen maar zullen leren. Volgende week speelt FC Dinxperlo alweer haar laatste wedstrijd van dit halfjaar op Sportpark Pluimerskamp tegen ZZC.