7091XC
DINXPERLO
tel. 06-42613489

Wedstrijdverslag FC Dinxperlo 15-4 vs FC Zutphen 15-5 dd 4-11-2023

Op een winderige zaterdag morgen mocht de 15-4 de spits afbijten in de nieuwe 3e klasse.

Het begin was aarzelend en wat onwennig; de wind zal hier zeker invloed op hebben gehad.

Maar de eerste kansen waren dan toch voor de onzen, zo kreeg Collin een kans nadat Gijs een splijtende pass op Foppe had gegeven maar het zat ons daar niet mee.
Echter in de 13e minuut werd er erg veel ruimte op het middenveld weggegeven en helaas bleef de verdediging ook aarzelen zodat de middenvelder van Zutphen vrij inschieten kon.

Het schot was gedragen door de wind onhoudbaar voor Sepp.

Maar we pakten het weer goed op en kregen zeker voor de rust nog een paar mooie kansen voor Gijs en de inmiddels ingevalllen Sky.

Met name aan de linkerkant was Coliin  een han denbinder voor de verdediger van Zutphen die hem dan alleen maar afstoppen door middel van veelvuldige overtredingen.

Erg ongelukkig was een speler van Zutphen die na een onschuldig duel met Sky voor de 4e keer zijn sleutelbeen brak.

Afijn de rust werd gehaald met een 0-1 achterstand en zo konden we ons prepareren voor de 2e helft.

Nieuwe hoeven voor onze spits Foppe en dat dit van doorslaggevend belang was zou de 2e helft ons leren.

Direct vanaf de aftrap werd Zutphen onder druk gezet en lieten we zien dat we deze wedstrijd willen winnen. Zo deelde Sky bij de eerste beste aanval al een flinke beuk uit die zijn grotere tegenspeler niet zag aankomen.

Conditioneel had Zutphen het in de 2e helft moeilijk en ontstond er meer ruimte voor ons op het veld.

De verdediging onder aanvoering van Melle bleef makkelijk overeind en Zutphen was niet meer gevaarlijk.

Na een kwartier liet Foppe zien dat de nieuwe schoenen hem goed zitten; een indrukwekkende aanval werd door hem zelf opgezet en van links denderde hij de 16 in en hij bleef rustig en schoof bekeken de 1-1 binnen.

Op dat moment meer dan verdiend en met nog 20 minuten te spelen hadden we nog voldoende tijd om de stand een beter aanzicht te geven.

Vrijwel direct na de 1-1 kregen we een kans op de 2-1 maar de paal hield Zutphen nog overeind maar het was uitstel van executie.

Collin was andermaal zijn man te snel af en schiet de 2-1 binnen.

Dinxperlo blijft de betere en de tegenstander krijgt het steeds moeilijker en de ruimtes worden steeds groter en hier wordt 3 minuten voor tijd gebruik van gemaakt; andermaal is het Collin die zijn goede wedstrijd beloond ziet worden met de 3-1.

Overigens was onze nieuwbakken aanvoerder Jayden bij beide doelpunten betrokken maar dat was nog niet alles want in de laatste minuut wordt de verdediging van Zutphen opnieuw aan gort gespeeld en waar Gijs ook zelf had kunnen schieten speelt hij Jayden aan die daarmee zijn aanvoerdersband vandaag dubbel en dwars verdiend heeft.

Afijn de score had nog hoger kunnen uitvallen wanneer de scheidsrechter ons een zuivere strafschop had gegeven toen Collin door de keeper onderuit getikt werd.

Maar goed de start in de 3e klasse is veel belovend en dit geeft ons voor de volgende wedstrijden een boost.

Helaas was Jasper er vandaag niet bij dus Wietse en ikzelf hebben geprobeerd deze mooie wedstrijd zo goed mogelijk te verslaan.