4e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 05

Europastraat 8
7091XC
DINXPERLO
tel. 06-42613489

FC Dinxperlo jo15-4 is het seizoen in stijl gestart. Op zaterdagochtend werd er zonder problemen met 6-0 van ZZC’20 jo15-3 gewonnen. De score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen als FC Dinxperlo op sommige momenten koelbloediger voor de goal was geweest.

FC Dinxperlo jo15-4 is een team met voornamelijk eerstejaars waarbij Foppe, Jayden, Sidney en Thijmen Lips als dispensatiespelers de ploeg van extra ervaring voorzien. Aangezien de regeling is dat er maximaal 3 dispensatiespelers mogen spelen doet er iedere week een ander van deze spelers mee bij een ander team. Het fonkelnieuwe seizoen werd door ZZC om 10:15 ingeluid met de aftrap. FC Dinxperlo was al vroeg in de wedstrijd de bovenliggende partij en was veelvuldig op de helft van ZZC te vinden. Dit resulteerde na pakweg drie minuten al in de 1-0 voorsprong. David Heideman mocht op het middenveld ongehinderd uithalen van zo’n 20 meter en dit schot was perfect in de hoek geplaatst waardoor de bal via de binnenkant van de paal in het net rolde. Daarmee kreeg David dus het eerste doelpunt van dit seizoen achter zijn naam. FC Dinxperlo bleef in het restant van de eerste helft de ploeg die het meest aanspraak maakte op de overwinning en die werd al voor rust veiliggesteld. Nadat David en Foppe kansen om zeep hadden geholpen op de 2-0 was het in de 17e minuut opnieuw raak. Sky Smits, de linksbuiten van de ploeg bracht de bal na een mooie aanval bij Gijs Klomps en die roste de bal met een flinke snelheid in de korte hoek. De keeper hoorde de bal alleen maar langs zijn oren suizen en was kansloos. Ook na de 2-0 bleef FC Dinxperlo hongerig voor meer doelpunten. David, Gijs en Foppe kregen goede mogelijkheden, maar 5 minuten voor rust maakte Foppe er 3-0 van. ZZC had luttele seconden daarvoor haar eerste doelpoging op het doel gelost, maar in de tegenstoot was het woord aan Foppe en waar hij bij de eerste twee kansen het overzicht en de kalmte verloor, koos Foppe ditmaal wel gedecideerd een hoek en bracht de stand naar een veilige marge.

Na rust duurde het twee minuten voordat de bal weer in het doel van ZZC lag. Collin stond op linksbuiten geposteerd en kwam naar binnen, vervolgens zag hij de doelman van ZZC te ver naar voren staan en Collin schiet van zo’n 20 meter de bal hard in de goal. De mooiste goal van de middag. Het was een schot waar de doelman van ZZC totaal niet op rekende. 10 minuten later had Collin een bijna identieke situatie, maar ditmaal ging zijn schot naast het doel. 13 minuten na rust deelde ook Niels Bieleveldt mee in de feestvreugde want hij tekende hoogstpersoonlijk voor de 5-0 door op vechtlust de bal van de verdediger af te snoepen in de vijandelijke zestien en vervolgens de bal onder de doelman van ZZC te schuiven. FC Dinxperlo kreeg naar mate de wedstrijd vorderde wel wat vermoeide benen en dat zorgde ervoor dat ZZC af en toe speldenprikjes kon noteren, maar het kon de verdediging niet verontrusten. Ook Dinxperlo bleef nog kansen afdwingen.

De grootste kans was voor Gijs Klomps die, nadat de keeper een schot van Collin keerde, de bal voor zijn voeten kreeg, maar ongelukkig de bal tegen de lat schoot. De 6-0 kwam niet veel later op naam van Collin. Foppe werkte zich vandaag een slag in de rondte en had ditmaal ook oog voor zijn meegelopen teamgenoten. Hij legde de bal terug op de hoogte van de penaltystip waar Collin beheerst de bal binnenschoot. Dat bleek het slotakkoord ondanks dat Gijs ook nog een mooie kans op 7-0 kreeg.

Het was een vrijwel foutloze pot van FC Dinxperlo. Voetballend zag het er vaak heel behoorlijk uit, verdedigend was het heel stabiel en de dispensatiespelers droegen met hun extra kwaliteit en ervaring ook een steentje bij aan de overwinning. Volgende week staat er vermoedelijk een lastiger potje op het programma wanneer de jongens het opnemen tegen de combinatieploeg ST KSV/Erix JO15-1.