4e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 05

Europastraat 8
7091XC
DINXPERLO
tel. 06-42613489

Een uitspraak die vandaag toegepast kon worden op de wedstrijd tussen FC Dinxperlo jo15-4 en Varsseveld. FC Dinxperlo begon als fiere koploper aan dit duel in de beker, maar moest zijn meerdere erkennen in Varsseveld na een onnodig 1-2 verlies. Door het verlies is FC Dinxperlo door Varsseveld nu van de eerste plaats gestoten. Er is nog een wedstrijd over om de koppositie te heroveren, maar daarvoor heeft het dus niks meer in eigen handen.

Bij FC Dinxperlo waren vandaag 3 spelers afwezig. Thijmen Lips, Niels Heersink en Pieter waren niet van de partij, al kwam Pieter nog zijn teamgenoten aanmoedigen halverwege de wedstrijd. Varsseveld mocht gaan aftrappen voor de start van de wedstrijd. De eerste helft was meer voor FC Dinxperlo, maar het eerste schot kwam van Varsseveld. In de openingsfase was FC Dinxperlo nog onzeker in het uitverdedigen en nadat de bal in het midden werd kwijtgeraakt kon er van zo’n 18 meter geschoten worden door een Varsseveldse middenvelder, maar het schot had te weinig precisie. Naar mate de helft vorderde ging Dinxperlo zich meer bemoeien in de aanval. Het was soms nog een kick & rush wedstrijd, maar de bal viel daarbij vaker gunstig voor Dinxperlo dan voor Varsseveld. De eerste echte kansen voor Dinxperlo kwamen na ongeveer 10 minuten spelen. Ties wipte een steekpass over de defensie van Varsseveld en dit zette Collin aan het werk, hij kapte slim naar binnen, maar zijn schot werd door een andere verdediger van Varsseveld gekraakt. Luttele minuten later stuurde Niels Bieleveldt David weg met een schitterende steekpass wat laatstgenoemde oog-in-oog met de doelman zette, maar ook hier was het vizier nog niet op scherp gesteld. De beste kans in de eerste helft was echter voor Jay. Een corner van Foppe kwam via een Dinxperlo’s been bij de tweede paal terecht waar Jay goed positie had gekozen, helaas had hij ruzie met de bal waardoor het schot te lang op zich liet wachten en de keeper de scoringskans kon verkleinen. Ook Collin kreeg vlak voor rust nog een goede kans op 1-0 nadat Gijs hem met een lage voorzet bereikte, maar het schot van Collin op de hoogte van de penaltystip ging rakelings naast de goal. FC Dinxperlo had in de eerste helft ook zeker nog recht op een strafschop toen Foppe, in onze ogen, werd gevloerd, maar de scheidsrechter ging niet mee in de situatie. Met de brilstand op het bord gingen beide ploegen rusten en daar kon Varsseveld zich het meest mee in de handen knijpen.

Na de rust veranderde het spel een kwartslag. In het begin had Varsseveld het meer voor het zeggen. Voor Dinxperlo leek de rust op een vervelend moment te komen want hierna had de ploeg opstartproblemen en werd het slordig in de opbouw, waarmee ze Varsseveld de wedstrijd in hielpen. Sepp moest eenmaal reddend ingrijpen, voordat tóch FC Dinxperlo de voorsprong zou nemen. Foppe ontsnapte van buitenspelval en op volle sprint ging hij op de goal van Varsseveld af. Met een heerlijk gedrukt schot in de korte hoek liet hij de doelman van Varsseveld kansloos

achter en brak daarmee de ban. De euforie bij de dug-out van Dinxperlo zou echter snel verstommen, want één minuut later wees de scheidsrechter naar de stip nadat Sidney een tegenstander had gevloerd in het zestienmetergebied. De penalty werd helaas niet tegengehouden door Sepp en zo was het binnen no-time dus weer gelijk. Na de gelijkmaker gingen beide ploegen op zoek naar de voorsprong en daar had Varsseveld het meeste succes bij. Dinxperlo kwam net weer wat vaker in de aanval en zag Jay ongelukkig tegen de paal aanschieten toen het uit de counter van Varsseveld 1-2 werd. De tegenaanval was mooi uitgevoerd van Varsseveld. Dinxperlo had nog ongeveer 10 minuten om alle zeilen bij te zetten voor de gelijkmaker. FC Dinxperlo werd gevaarlijker, kreeg ook doelpogingen, maar deze bleken tevergeefs want Dinxperlo zou het net niet meer vinden. Jayden raakte ook nog de paal in de slotfase.

Een zure en onnodige nederlaag dus, maar niet een waar de jongens zich voor hoeven te schamen. Volgende week kan de ploeg tegen hekkensluiter Trias de succesvolle bekercompetitie winnend afsluiten en rest het verder niets dan hun best doen en hopen dat Varsseveld toch nog averij oploopt zodat het de eerste plaats kan pakken.