4e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 05

7011BJ
GAANDEREN
tel. 0315-325321

FC Dinxperlo heeft zaterdagmiddag de winstreeks uitgebreid.
In Gaanderen had de ploeg het voor het eerst in dit bekertoernooi echt lastig, maar kwam het toch als
winnaar uit de strijd 1-2
.
Bij FC Dinxperlo keerde Wim terug als hoofdcoach na zijn week van absentie in Lissabon.
Foppe was ook weer van de partij.
Hier tegenover stond dat Thijmen Veldhuis zelf moest voetballen en dat Pieter
, Thijmen Lips en Niels Heersink ook afwezig waren.
VVG had voorafgaand aan de wedstrijd de 3e plaats in bezit en was
dus een serieuze tegenstander waar tegenstand tegen werd verwacht.
De openingsfase was rommelig en angstig.
VVG had het fysieke voordeel met langere en sterkere spelers, met name in de defensie.
Dit zorgde ervoor dat de aanval van Dinxperlo, die tot dusverre
op dreef was, vaker achter de man aan moest rennen dan andersom.
VVG had net als FC Dinxperlo 3 dispensatiespelers in de ploeg en
die stonden allen achterin.
De eerste doelpoging kwam van VV Gaanderen , maar het schot dat gelost werd ging uiteindelijk ruim naast de goal.
Het eerste gevaar van FC Dinxperlo kwam na 17 minuten. David ontving na een ingooi de bal op het middenveld,
draaide zich open richting de goal en haalde maar weer eens van afstand uit.
De bal draaide helaas net te veel weg van de verre hoek waardoor het schot een doeltrap
opleverde.
Het duurde dus even voor dat het duel ontbrandde en plots was het binnen
één minuut twee keer raak. Collin schoot FC Dinxperlo met een
schitterende volley in de kruising op 0-1. Vol overtuiging nam Collin de bal uit de
lucht na een afvallende bal en de keeper stond aan de grond genageld bij de
geweldige uithaal.
FC Dinxperlo kon echter maar heel kort genieten van die voorsprong.
Na een makkelijk gegeven vrije trap schiet de bal door naar de tweede
paal waar de bal wordt binnengewerkt.
Matig verdedigd bij de standaardsituatie en niet zo'n mooie goal als die van Collin, maar
het zorgde wel voor een gelijke stand.
Hierna nam FC Dinxperlo iets meer initiatief.
Foppe, David en Gijs kregen voor rust allemaal nog in kansrijke posities de kans op de 1
-2, maar telkens stond er een verdediger, keeper of het vizier van de speler in de weg.
Met 1-1 gingen beide teams rusten.
De tweede helft begon meteen uithaal van Collin. De keeper van VVG was niet zo zeker
met lage ballen en ook met dit schot van Collin had de keeper de nodige moeite.
Foppe en Gijs hadden de doelman ook getest alvorens Sepp moest optreden. VV Gaanderen
kwam via een snelle tegenaanval 1-op-1 met Sepp en met
een katachtige redding kon Sepp een doelpunt voorkomen.
Uit de corner die volgde kon VVG niet tot een kans komen, maar dit was wel de aanleiding
voor de 1-2.
Via Sky kwam de bal bij Foppe en op karakteristieke wijze rende Foppe met grote passen
over de  helft van de tegenstander. Er was geen verdediger meer die hem kon achterhalen
en de spits bleef oog in oog met de doelman van VVG kalm. Een geweldige rush
die hij bekroonde met een doelpunt op een belangrijk moment.
Van mogelijk 2-1 achter en waarschijnlijk verliezen,
naar zelf op 1-2 komen en daarmee een grote stap richting de overwinning zetten.
Sepp en Foppe waren deze wedstrijd goud waard voor de ploeg.
Vervolgens ging VV Gaanderen in de 12 minuten die nog over waren op zoek naar de gelijk
maker, maar die viel niet. Al waren ze in de slotfase nog heel dichtbij, maar de spits van Gaanderen schoot de bal over de goal
van Sepp.
FC Dinxperlo blijft door deze overwinning de koploper van het bekertoernooi en heeft volgende week een belangrijke kraker met Varsseveld op het programma staan.
De nummer 2 van de groep. Wint Dinxperlo dan gaat het door naar de volgende ronde.