4e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 05

Europastraat 8
7091XC
DINXPERLO
tel. 06-42613489

FC Dinxperlo jo15-4 is ook in het derde duel van dit seizoen foutloos gebleven. In Dinxperlo stond de burenruzie tegen Ajax B op het programma en werd er met 4-0 gewonnen van de spelers in het oranje en zwart. Al voor rust werd een veilige stand van 3-0 bereikt en in de tweede helft speelde de ploeg zakelijk de wedstrijd uit.

Van tevoren was de verwachting dat dit wel eens een zwaarder potje kon worden dan de vorige twee potten. Ajax B stond op de ranglijst 1 plaats onder FC Dinxperlo en was op papier dus gewaagd aan de jongens. Ook mistte FC Dinxperlo vandaag 3 jongens. David en Niels Heersink waren afwezig, Pieter heeft een armblessure opgelopen waarvoor we hem beterschap wensen en Jayden was niet speelgerechtigd deze week, maar was als emotional support aanwezig op de dugout.

FC Dinxperlo en Ajax B deden in het eerste bedrijf niet zoveel onder voor elkaar als de ruststand van 3-0 deed vermoeden, maar met 3 persoonlijke fouten werd FC Dinxperlo dankbaar in het zadel geholpen door Ajax B. Na 4 minuten opende Collin Schokkin de score voor de thuisploeg. Net als vorige week was hij dus belangrijk met het maken van de openingstreffer. Foppe Nederlof, die weer als spits gepositioneerd stond, maar overal op het veld was te vinden zette goed druk op de doelman van Ajax B die daardoor te weinig tijd had om de bal goed te controleren en door te geven, de bal belandde bij de alerte Collin en binnen de zestien schoot de vleugelaanvaller simpel raak. 2 minuten later kon Collin de score al bijna verdubbelen. Opnieuw had Foppe daar een belangrijke rol door de bal voor te geven richting de penaltystip, Collin stond daar vrij en haalde uit, maar zag ditmaal de keeper van Ajax B als winnaar uit de strijd komen. De verdediging stond in de eerste helft erg stabiel en met name Sidney, Melle en Sepp waren de tegenstanders continu de baas. Sepp was vaak alert en kon zo potentiële tegenaanvallen voortijdig onschadelijk maken en Sidney en Melle hadden de spits van Ajax B in de zak. Op de backposities waren Hidde en Bram ook solide. Ondanks de voorsprong en dat er vrijwel geen kansen werden weggegeven was de veldbezetting niet altijd even goed. Er werd met tijden te weinig omgesprongen met de ruimtes die achter de defensie van Ajax B lagen. De aanval stond vaak te dicht op het middenveld waardoor er geen ruimte was om op te bouwen en het spel zich vaak in balbezit naar 1 kant toe trok, terwijl het dan belangrijk is het veld breed te maken. Collin had na 19 minuten een Puskas-award waardige goal in gedachte wanneer hij met een spectaculaire omhaal op randje zestien tracht het doel van Ajax B onder vuur te nemen. Echter raakte hij alleen de lucht. Toch mocht de dappere poging rekenen op applaus vanaf de tribune. 3 minuten na deze poging had Foppe weer een doelpunt in het mandje

liggen. De spits jaagde opnieuw goed door op de defensie en na balverlies van de laatste man van Ajax B ging Foppe op de doelman af en maakte hij geen foutje in de afronding. Ondanks dat de keeper nog aan het schot. 2 minuten voor rust versierde Foppe een penalty. De aanvaller kwam zelf op inzet weer eens goed door en werd vervolgens gehaakt door een van de meiden die meedeed bij de tegenstander. Sportief gaf Foppe de bal vervolgens aan Collin. Collin won vanaf elfmeter het onderlinge duel tegen de keeper van Ajax B en schoof de bal simpel in de rechterbenedenhoek.

Rust:

Met de 3-0 stand op het bord ging FC Dinxperlo in de tweede helft wat meer consolideren. Ajax B mocht daardoor in de tweede helft een paar doelpogingen noteren, maar bij alle schoten had Sepp een gepast antwoord waarbij de kans aan het begin van de tweede helft het belangrijkst was. De spits van Ajax B kwam op dat moment voor het eerst die ochtend los van Sidney en ging met volle snelheid op de sluitpost van FC Dinxperlo af. De doelman maakte de hoek kleiner door uit te komen en kreeg het schot van de spits tegen zijn lichaam aan wat resulteerde in een corner. Een belangrijk moment na rust, want met 3-1 had Ajax B weer wat geloof gekregen. Vervolgens krijgt FC Dinxperlo een rits aan kansen vanuit hoekschoppen. Gijs, notabene de kleinste man in het strafschopgebied, kopte bijna raak, een inzet van Sidney werd door een van de Ajax B verdedigers van de lijn geruimd, Thijmen Lips die zelf de corners trapt ontving de bal ook eenmaal terug en haalde venijnig, maar zonder succes uit in de korte hoek, Ajax B hielp de thuisploeg ook bijna nog een keer door een bal bijna in eigen doel te koppen. Toch werd er nog een gescoord via Foppe Nederlof. De aanvaller ontpopt zich echt tot goalgetter en omspeelde deze keer de keeper als een echte spits waarna hij de bal in een leeg doel kon tikken. Hij had zijn wedstrijd ook nog kunnen bekronen met een assist, maar Jay Tiemeshen kwam een teenlengte tekort om de bal het laatste zetje over de lijn te geven.

Over het algemeen was het een solide teamperformance waarbij met grote cijfers van een concurrent werd gewonnen. De ploeg groeit per wedstrijd en volgende week mag de ploeg het zónder Wim op nemen tegen de combinatieploeg AZSV/AD’69 jo15-4JM. In de tussentijd moet interim-hoofdcoach Thijmen Veldhuis een succesvol strijdplan bedenken waarmee we de 3 punten in Dinxperlo houden.