WINTERSWIJK
tel. 0543-515162

FC Dinxperlo sluit bekertoernooi af met
eenzijdige telraamwedstrijd
FC Dinxperlo jo15-4 heeft op zaterdag met grote cijfers afscheid genomen van het
bekertoernooi. De ploeg wist van tevoren al dat het genoegen moest nemen met de
tweede plek, maar dat weerhield de ploeg niet om tegen de hekkensluiter nog een
keer uit de slof te schieten. Tegen het geplaagde Trias won de ploeg genadeloos met
maar liefst 0-20. De thuisploeg eindigde daardoor de bekercompetitie met een
ontluisterend doelsaldo van 2 voor en 103 goals tegen.
FC Dinxperlo had te maken met nogal wat afwezigen en onzekerheden. Doelman
Sepp en aanvaller Gijs zijn op vakantie, Jayden speelde mee bij de jo15-3 en Pieter
en Hidde kampten beide met blessures. Ook achter de naam van Thijmen Lips stond
voorafgaand het duel een dik vraagteken aangezien de speler terugkeerde in de
selectie met een rugblessure. Daar stond tegenover dat de jo15-4 Joep Bussink en
Jamie Geven naar het team haalde. Van tevoren was dus al de verwachting dat
Trias, onder normale omstandigheden, geen partij zou moeten zijn voor deze ploeg
en dat gegeven werd in minuut 2 al duidelijk. Foppe passeerde zijn tegenstander
vanaf de linkerkant van het strafschopgebied en had vervolgens ook het overzicht
om de vrijstaande David te bereiken. Voor David was het afronden van deze
mogelijkheid een koud kunstje. Een halve minuut later had Collin de 0-2 al op de
schoen, maar zijn schot was te wild en ging over de goal. Trias zou een lange
middag tegemoet gaan, want in de 7e minuut was het ditmaal wel Collin met de
verdubbeling van de marge. Collin draaide op het middenveld weg bij zijn
tegenstandster en had vervolgens vrij baan richting de doelman van Trias. Door
rustig een hoekje te kiezen liet Collin de doelman kansloos. Nauwelijks 3 minuten
later werd de 0-3 op het scorebord gebracht en ditmaal was het Foppe die een
splijtende steekpass van Niels Bieleveldt op waarde schatten door de keeper als een
echte spits te omspelen en de bal vervolgens in het lege netje te schuiven. Daarmee
had het gehele aanvalstrio binnen 10 minuten al een goal achter zijn naam staan.
Omdat het zo gemakkelijk ging en er nauwelijks tegenstand van Trias tegenover
stond sloop er bij de uitploeg ook wat nonchalance in en daardoor verzuimde het na
12 minuten met een gouden mogelijkheid er 0-4 van te maken. Een voorzet van
David werd eerst nog op waarde geschat door Collin, die de bal uit de lucht plukte en
een rollertje op de binnenkant van de paal produceerde, vervolgens rolde de bal
precies over de doellijn naar de tweede paal waar Foppe de bal voor het intikken
had, maar op wonderbaarlijke wijze de bal tegen de paal aanschoot. De rebound die
daar weer uit ontstond kwam voor de voeten van Collin op zo’n 6 meter van de goal,
maar de linksbuiten had bij dit schot ook niet de scherpte en joeg de bal hard over
de goal. 2 minuten later maakte David er met een mooie individuele actie en dito
schot wel 0-4 van. In minuut 19 mocht ook Niels Bieleveldt meedelen in de
feestvreugde. Na een langlopende aanval legde David de bal terug op de vrijstaande
Niels en van zo’n 20 meter krulde Niels de bal over de doelman in de goal.
Juichen deed de ploeg amper. Het was in een modus waarbij er gelijk
werd omgeschakeld op zoek naar de volgende goal.
1 minuut later was het weer hangen want toen stond
Melle van Ree op de juiste plek om een voorzet van gastspeler Joep Bussink bij de
tweede paal binnen te poeieren.
Trias lag in de hoek waar de klappen vielen en ook
Sidney gaf de ploeg een klap op de neus door de stand naar 0-7 te tillen.
Sidney ontving de bal uit een corner, controleerde de bal rustig en haalde vervolgens
uit met een hard, maar bekeken schot. Goal nummer 8 kwam op naam van Sky Smits. Een
voorzet werd door Trias niet weggewerkt, waardoor de bal doorschoot naar de
tweede paal waar linkshalf Sky zijn voet tegen de bal kon zetten.
Zijn eerste dit seizoen.
Dan zijn er nog 4 minuten te spelen tot aan de rust, waarin FC Dinxperlo
nog driemaal wist te scoren. Dinxperlo ontving eerst een penalty waarvoor Jamie
Geven werd opgetrommeld. De doelman mocht aanleggen van elfmeter en schoot
deze feilloos in de linkerhoek, ondanks dat de doelman van Trias de goede hoek
voorspelde.
Inmiddels was Thijmen Lips ook voor Collin in het veld gebracht om te testen of hij
deze wedstrijd voor een gedeelte nog kon spelen en deze kans greep
Thijmen met twee handen, of beter gezegd twee doelpunten aan.
Thijmen tekende voor de 0-10 door rustig de bal langs de doelman te schuiven en luttele
secondes later promoveerde hij de stand naar 0-11 met een gedecideerd schot.
Met 0-11 op het bord gingen de hoofdrolspelers aan de thee.
Foppe mocht 15 minuten later de aftrap inluiden van de tweede helft.
In de rust is er gehamerd op focus behouden en het veld breed te houden en
Dinxperlo leek in geval met focus aan de tweede helft te beginnen.
Foppe maakte er binnen 3 minuten namelijk twee. Eerst ramde hij een bal van
buiten de zestien in de bovenhoek,vervolgens demarreerde Foppe bij de 0-13
op karakteristieke wijze door de defensie van Trias, voordat hij de doelman met een
koele afronding op het verkeerde been zette.
Zo had de spits toch weer een hattrick achter zijn naam staan.
Gastspeler Joep stond ook nog steeds op het veld en was verantwoordelijk voor
de 0-14. Via Thijmen kwam de bal bij Joep Bussink en van 18 meter mocht de aanvallende
middenvelder aanleggen voor een scot. De speler kreeg alle ruimte en Trias zou zich wel achter de
het laatste zetje te geven.

Bij de 0-16 verzuimde Trias opnieuw een corner van Thijmen weg te werken.
Ditmaal ging de bal via Foppe en Jay naar de tweede paal waar Bram Luiten of all people de
bal voor het binnentikken had.
Voor Bram en Jay betekenden hun doelpunten de eerste dit seizoen.
Doelpunt 17 was vervolgens voor Thijmen Lips wie daarmee
net als Foppe, een hattrick achter zijn naam kreeg.
Foppe stuurde zelf Thijmen Lips diep met een steekpass en Thijmen maakte oog-in-
oog met de doelman geen fout. Zo kon de doelman al voor de 17e keer deze middag de bal uit zijn net vissen en mocht
hij dat in het restant nog 3keer doen.
De 0-18 kwam weer op naam van David en ook hij had daardoor dus een hattrick te pakken.
David schoot zelf in eerste instantie op de lat, Ties controleerde vervolgens de rebound
en gaf de bal weer voor in de richting van David. In principe had Trias de bal kunnen wegwerken, maar was de
Winterswijkse verdediging liet zien was amateuristisch en zo kwam de bal alsnog bij
David terecht. Hij wist met deze mogelijkheid wel raad. Thijmen Lips maakte 1minuut na de 0-18 nummer 19.
Voortaan moet Thijmen altijd met een rugblessure spelen.
Het slotakkoord was vervolgens voor Ties die met het laatste balcontact van de wedstrijd 0-20 maakte.
De scheidsrechter had medelijden met de thuisploeg en
maakte 5 minuten voor het einde
een definitief einde aan het leed van Trias.

Met 0-20 sloot FC Dinxperlo de bekercompetitie in stijl af en is de ploeg dus
helemaal klaar voor de reguliere competitie.
En in deze wedstrijd wisten alle 13 spelers inclusief de keeper te scoren; is toch redelijk uniek te noemen.
Met een keurige 2e plaatsen een doelsaldo van +39 (45-6) kan FC Dinxperlo met opgeheven hoofd