4e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 05

Kapelweg 17
7134NJ
VRAGENDER
tel. 0544-374777

FC Dinxperlo heeft de goede start aan het bekertoernooi een passend vervolg gegeven. Nadat er vorige week eenvoudig met 6-0 van ZZC werd afgerekend, wist FC Dinxperlo ditmaal ook op vreemde grond een doelpuntrijke overwinning te boeken. In Vragender werd het tussen de combinatieploeg van KSV/Erix jo15-1 3-6.

FC Dinxperlo stond na de overwinning van vorige week op de 2e plaats in de ranglijst, terwijl KSV/Erix de eerste wedstrijd verloor van Ajax B. Toch werden de spelers gewaarschuwd voor gemakzucht. Sepp, vorige week nog trouwe supporter op de tribune, was deze keer fit genoeg om te spelen en maakte zo zijn officiële debuut voor Wim’s Mannschaft. Foppe won de toss op het zonovergoten speelveld en dus mocht FC Dinxperlo de aftrap nemen. Het was een openingsfase die weinig spanning opleverde, totdat Collin in de achtste minuut plots voor de doelvrouw van Vragender stond en beheerst de bal in het hoekje schoof. In eerste instantie wou Collin de bal naar Foppe passen, maar deze werd onderweg onderschept door de mandekker van Foppe, Collin was vervolgens zelf de felste in het duel om de bal, rende richting de goal en maakte dus geen fout. Luttele seconden later had Gijs de 0-2 op de schoen, maar zijn schot ging langs de verkeerde kant van de paal. FC Dinxperlo had het gaspedaal gevonden en het was amper 5 minuten na de openingstreffer al 0-2. Gijs stond aan de basis van de aanval met een mooie steekpass richting de zestien van Vragender, Foppe, die buitenspel stond, bleef slim van de bal af, maar linksbuiten Collin lette goed op en was sneller bij de bal dan de uitkomende keepster. Vervolgens kwam Collin op een lastige positie in het strafschopgebied uit, maar behield hij het overzicht en legde hij af op de spits die al klaar stond om de bal te ontvangen, Foppe maakte vervolgens geen fout in de afronding en verdubbelde daarmee de score. FC Dinxperlo leek halverwege de eerste helft dus op rozen te zitten, maar kreeg vlak voor de drinkpauze een knal te verwerken toen een vrije trap van Vragender binnenviel. Sepp had deze bal eigenlijk moeten hebben, maar de keeper was in het restant van de wedstrijd belangrijk en behoedde het team zelfs nog van een nederlaag. Hij herpakte zich dus goed naarmate de wedstrijd vorderde. Na de drinkpauze was Vragender aan zet en binnen een paar minuten had de thuisploeg via de aanvalster al meerdere kansen aaneengeregen. Sepp ontpopte zich in deze fase als 1-vs-1 winnaar. Twee keer kwam hij oog-in-oog met een speler van Vragender, maar kwam hij als winnaar uit de strijd. Ook in de tegenstoot was FC Dinxperlo gevaarlijk. Gijs, Foppe en Collin zorgden er in de aanval voor dat de verdediging de handen vol had aan het drietal. Vlak voor rust leek FC Dinxperlo dan ook de bevrijdende 1-3 te maken. Bij een corner van de uitploeg kon Vragender de bal niet uit de doelmond ruimen waardoor de bal via Jayden bij Gijs uitkwam. Met links schoot de aanvaller van FC Dinxperlo de ploeg voor de tweede keer op een doelpuntenmarge van twee. Dat duurde echter nog geen minuut. Van ver buiten de zestien wist de spelmaker van Vragender de

spanning terug te brengen met een verwoestend schot in de bovenhoek. Balende gezichten op de tribunes en op het veld bij FC Dinxperlo, maar het slotakkoord van de eerste helft was voor Foppe die op karakteristieke Foppe wijze de verdediging weer moedeloos maakte. De spits wipte de bal op en nam vervolgens met een acrobatische poging van buiten de zestien het publiek op de banken, maar de doelvrouw had een goede redding in huis om de poging van Foppe onschadelijk te maken.

TWEEDE HELFT

Twee minuten na rust viel de 3-3. In deze fase kon FC Dinxperlo de afstandsschoten van Vragender niet tegenhouden. Drie keer mocht de thuisploeg in een tijdsbestek van een paar minuten van buiten de zestien aanleggen voor een schot en omdat Sepp nog niet de grootste keeper is vloog een van deze schoten tegen het net van FC Dinxperlo. Niet veel later heeft Sepp echter de mooiste redding van de dag in huis op een afstandsschot van de roodharige aanvalster van Vragender. In deze fase was het meer wachten op de 4-3 dan de 3-4 en de drinkpauze kwam dan ook als geroepen en bleek de sleutel tot de ommekeer te zijn. Er werden wat dingen op het veld gewijzigd en dit pakte goed uit. Op het middenveld kreeg FC Dinxperlo door de omzetting meer grip, op de backpositie wist Hidde vaak voor zijn man te komen en zo weer FC Dinxperlo in balbezit te laten komen, Thijmen Lips viel sterk in en beukte zelfs een speler omver!! De spirit groeide met de minuut en dit werd niet veel later ook uitgedrukt in de score. Jayden Bosman nam iets achter de middenlijn een vrije trap en schepte de bal met veel gevoel over de defensie van Vragender heen, Foppe die achter elke bal aan sprint won ook dit duel op snelheid en had vervolgens ook nog de kalmte en de klasse om de bal via de doelvrouw in het dak van het net te jagen. Een granaat geproduceerd door Foppe Nederlof. Hierna kwam FC Dinxperlo, op een scrimmage voor de goal van Sepp niet meer in de problemen en liep het via Foppe en een fraai schot van Collin uit naar 3-6. Ook bij de laatste goal had de drieeenheid in de aanval Gijs, Foppe en Collin elkaar weer gevonden. Het schot van Collin was hard en geplaatst en de doelvrouw bleef verslagen achter. Gijs en Foppe hadden tussendoor ook nog kansen gehad om de score hoger te laten uit vallen, maar met 3-6 waren de leiding, de supporters en de spelers dik tevreden. Zo blij dat Foppe zelf niet eens door had dat hij een hattrick had totdat deze reporter hem dat vertelde.

Volgende week keert FC Dinxperlo weer terug naar het eigen honk wanneer het op Sportpark ’t Welink om 10:15 de derby tegen Ajax Breedenbroek speelt. Ajax B die tot vandaag de eerste plaats in bezit nam liet vandaag punten liggen in Varsseveld en staat daardoor 3e achter FC Dinxperlo die op hun beurt VVG op doelsaldo voor zich moet laten.