Datum

3 november 2019 11:00

Accommodatie

Onbekend

Een wijs speler van zondag 3 zei ooit de legendarische woorden; ‘’zolang Elroy de 0 houdt spelen we minimaal gelijk’’. Vandaag was dit weer eens het geval. Gelukkig scoorden de mannen van Mirco Masselink ook nog 5 maal tegen de Sprinkhanen uit Nieuw Dijk. Hierdoor konden er weer 3 punten worden bijgeschreven in de 6e klasse 07. De man in vorm was weer Bulykin Nijman met 3 goals en een assist.

Op deze mooie zondagmorgen mochten de mannen van zondag 3 eerst aantreden om op de foto te gaan. Het team kijkt nu al uit naar de spaaractie van de jumbo, ervan uitgaande dat de zondag 3 een schaars collectie item wordt waar op gejaagd zal worden. Nadat de teamfoto ook gemaakt was kon de talentvolle scheidsrechter L. Westendorp vd MoateRiestepap  om stipt 11.03 voor de eerste keer fluiten bij deze krakert.

Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat de Sprinkhanen zich in lieten zakken en dat FCDinxperlo 3 het spelletje moest gaan maken. Het tempo lag niet al te hoog en FCDinxperlo was duidelijk aan het zoeken naar een gaatje in de solide verdediging van de gasten uit Nieuw Dijk. Er werd weinig gecreëerd. Toch hadden de Sprinkhanen misschien wel de grootste kans in de openingsfase door slordigheden achterin, maar door goed verdedigend werk kwam het hier niet tot een goal. Dat geduld beloond wordt dat bleek deze wedstrijd wederom. Een goede aanval vanuit achteruit, waar het baltempo even werd opgeschroefd, werd omgezet in het eerste doelpunt van deze (super)sunday. Ivan bediende de volledig vrijstaande Coen op het middenveld, vervolgens werd snel de vrijstaande Chieljan voorin gevonden die Robort te Grotenhuis op zijn wenken bediende; lekker teamgoaltje.
Nog voor rust werd de voorsprong uitgebreid. Een messcherpe voorzet van Miel sexy Rexwinkel werd nog (heeeeeel erg) licht getoucheerd door onze strijdende captain Wes ter Beek. Ruststand 2-0 in het voordeel van Dinxperlo.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. FCDinxperlo bleef aanvallen en dit werd ook beloond. Chieljan Bulykin Nijman maakte deze wedstrijd in de tweede helft een loepzuivere hattrick. De eerste van deze middag was een vrije trap. Na goed coachwerk vanuit achteruit van Rick air Neevel legde Jelmer Maurick de vrije trap breed op Chieljan Nijman. Chieljan aarzelde geen moment en nam de bal vol op de rechterpantoffel; 3-0. Dat aanvallen vaak begint vanuit achteruit bleek wel bij de 4-0. Vanuit de achterhoede werd een sterke aanval opgezet waarbij uiteindelijk Bas Rexy via een strakke voorzet Chieljan bediende. De wedstrijd werd netjes uitgevoetbald waarbij Chieljan nog wel even zijn hattrick afrondde met zijn handelsmerk. Een venijnig afstandsschot belandde onderin de hoek waardoor de einduitslag op het scorebord verzeilde.

Volgende week zondag 10 november speelt FCDinxperlo 3 de kraker tegen concurrent VVG’25 4. De mannen uit Gaanderen morsten ook nog geen punten en daarom zal deze wedstrijd een belangrijke pot zijn. Aanvang is 10 uur op sportcomplex De Pol in Gaanderen. Latex!