Scheidsrechter

H. Vrieze

Accommodatie

Onbekend

Op een koude zondagmorgen, waar alle grasveldwedstrijden afgelast waren op sportpark 't Welink, won Dinxperlo zondag 3 van Angerlo Vooruit 3 op het hoofdkunstgrasveld. Na de 1-13 in het voordeel van Dinxperlo tegen Zelhem 2 van een week eerder, was het vertrouwen weer terug. Toch was het veldspel van beide partijen niet ijzersterk, waar Dinxperlo wel veel meer kansen creëerde. Uiteindelijk kon het zelf vier keer juichen, waar Angerlo zelf geen vuist kon maken aanvallend en Elly dus weinig te doen had en de nul kon houden.

De eerste helft speelde Angerlo aanvankelijk vooral met een Catenaccio idee. Zij zakten in en lieten de mannen van Mirco het spelletje maken. Dinxperlo was geduldig en probeerde een gaatje te vinden in de solide verdediging van Angerlo Vooruit. Sporadisch werd het tempo opgevoerd en konden de aanvallers van Dinxperlo richting doel vuren. Miel, Robert en Chieljan deelden speldenprikken uit, maar tot échte grote kansen kwam het niet aanvankelijk. Toch werd het geduld van FCDinxperlo 3 beloond net voor rust. Met een goede aanval belandde de bal bij spitta Robort te Grotenhuis die vervolgens de snelle opkomende back Bas sexy Rexy kon bereiken. Na het halen van de achterlijn behield Bas het overzicht en speelde terug op de inkomende Coen Rougoor. Rougoor peunde de bal vanaf randje 16 in de bovenhoek waardoor Dinxperlo eindelijk kon juichen; ruststand 1-0.

In de tweede helft durfde Angerlo zelf meer vooruit te voetballen. Het veldspel zelf ging redelijk op en neer en dus gelijk op, maar Angerlo kon aanvallend niet doordrukken. In de tweede helft is Dinxperlo wél goed omgegaan met de hierdoor gekregen ruimte. Er was simpelweg meer ruimte achter de verdediging van Angerlo en hier maakten Chieljan en de snelle gebroeders Rexwinkel dankbaar gebruik van. De eerste treffert van de tweede helft kwam op naam van topscoordert Chieljan Nijman. Een snelle counter bereikte de ingevallen Jelmer Maurick, Maurick behield het overzicht en zag de aanstormende Nijman niet over het hoofd. Laatstgenoemde krulde de bal feilloos in de verre hoek; 2-0. Dinxperlo kon nóg verder aan het doelsaldo werken (na deze wedstrijd 50 – 8 in 9 wedstrijden), maar faalde hierin toch redelijk. De pijlsnelle gebroeders Rexwinkel waren een ware plaag voor de verdediging van Angerlo, maar konden hun sterke spel jammerlijk niet belonen met een goallaso. Er konden nog wel twee doelpunten bijgeschreven worden. Bij de eerste was Chieljan binnen de vijandelijke zestien ‘’postbodevoetbal’’ aan het spelen en werd hierbij onreglementair naar de grond gewerkt; Pinanty. Jelmer schoot deze dankbaar binnen waardoor het 3-0 werd. De laatste was een eigen doelpunt bij een scherp aangesneden Eckball wat leidde tot de einduitslag; 4-0.

Dinxperlo staat na 9 wedstrijden voetballen sterk bovenaan in de 6e klasse 07. Met maar drie verliespunten en een lekker doelsaldo gaat het meer dan prima met het team van succescoach Masselink. Volgende week staat er een uitwedstrijd naar de huidige nummer 5 van de ranglijst op het programma tegen Rijnland 3. Op sportpark De ’s-Gravenwaard in Tolkamer worden veel supporters verwacht, tot dan!