Datum

10 november 2019 10:00

Accommodatie

Onbekend

In een enerverende pot tussen twee ploegen die beide nog geen punten hebben laten liggen, trok VVG’25 aan het langste eind. Dinxperlo voetbalde prima en creëerde meer dan genoeg kansen, maar vergat zichzelf te belonen met doelpunten. VVG’25 was daarentegen effectiever waardoor ze op karakter de overwinning binnen konden slepen.

Op deze mooie zondagmorgen kon Mirco over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Ramon, Tim & Elroy zaten nog in de ziekenboeg en Bas was afwezig. Timo en Geert waren bereid gevonden om deze mannen te vervangen (waarvoor dank).
FCDinxperlo 3 begon dan ook scherp aan de wedstrijd en liet gelijk zien waarom het bovenaan stond. Er werd goed gevoetbald, waar Jelmer een goed aanspeelpunt was en Chieljan en Miel een ware plaag voor de verdediging waren van Gaanderen met snelle uitbraken. Helaas schoten Miel en Chieljan nog niet met scherp en werden er meerdere kansen gemist. Ook Luca kon met zijn gouden linkerbeen nog niet fatsoenlijk afdrukken in de eerste fase van de wedstrijd. Dinxperlo gaf zelf niks weg en zocht vooral de aanval de eerste helft. De wedstrijd had dan ook een hoog tempo en er waren af en toe fysieke duels aanwezig. De scheidsrechter vond het dan ook nodig om in de eerste helft al 3 gele kaarten te trekken. Gaanderen pakte een prent én Ivan en Wes pakten de gele prent deze morgen. De eerste helft was Dinxperlo overduidelijk de bovenliggende partij, maar kon maar één keer juichen; Jelmer zette Chieljan met een fijne steekpass vrij voor de keepert waardoor het eindelijk 0-1 werd en de ban gebroken leek te zijn. Ruststand slechts 0-1, waar Dinxperlo zichzelf flink tekort mee deed.

De tweede helft veranderde er aanvankelijk nog niet veel aan het spelbeeld. Dinxperlo bleef aanvallen, terwijl VVG’25 nog niet echt een vuist kon maken aanvallend. Dit resulteerde dan ook al snel in de 0-2. Een fijne steekpass van Chieljan bereikte de snelle Miel, die dan eindelijk ook zijn stempel op de wedstrijd kon drukken; 0-2 en niks aan de hand voor Dinxperlo. Dinxperlo deelde nog wat speldenprikken uit, maar de overtuiging met het afronden was wederom afwezig. Daarna werd het spel slordiger van de kant van Dinxperlo en liet VVG’25 zien waarom het nog ongeslagen was. Op karakter en wilskracht scoorden zij de 1-2. Dit gaf de mannen uit Gaanderen vertrouwen en zij zochten in deze fase veel de aanval. Bij een goed genomen corner kon de aanvoerder van VVG’25 sterk binnenkoppen waardoor de wedstrijd kantelde; 2-2. Toch kon Dinxperlo veerkracht tonen en zelf kansen creëren. Coen had een aantal kopkansen en schoot ook nog rakelings naast. Ook de ingevallen Robort te Grotenhuis miste de scherpte om te scoren. Hij scoorde uiteindelijk wel een keer, maar deze werd afgekeurd vanwege een aanvallende duwfout. Toch was het Gaanderen dat op voorsprong kwam; een afgeslagen bal werd droog binnengeschoten en het was 3-2. De één zaait, de ander maait helaas voor Dinxperlo. In deze fase pakte VVG’25 weer geel met een harde charge op Wes. Dinxperlo kon met een man meer wel vooruit drukken, maar tot échte grote kansen leidde dit niet in de slotfase. Uiteindelijk wint VVG2’25 dus met 3-2 in deze titanenstrijd.

Voor de neutrale toeschouwert een genot om  naar te kijken deze wedstrijd. Voor de mensen die Dinxperlo een warm hart toedragen was het toch redelijk frustrerend. De bomen groeien niet tot in de hemel en vandaag stopte dus de winning streak van Dinxperlo 3. Volgende week moet er gespeeld worden tegen de hekkensluiter Wolfersveen op stadion de Stikke Bocht. Adios!