Europastraat 8
7091XC
DINXPERLO
tel. 06-42613489

FC Dinxperlo JO15-3 heeft zaterdagochtend de volle buit gepakt tegen Terborg JO15-2. Na de klinkende overwinning vorige week tegen VIOD was het vandaag de taak om de positieve lijn door te zetten.

Om stipt 10.15 werd er op het 3e veld van sportpark 't Welink afgetrapt. Aan het begin van de wedstrijd ging het spel heen en weer. Na 45 seconden stond Thomas al oog en oog met de keeper van Terborg.

Nog geen 2 minuten later was het Terborg die aan de andere kant van het veld de jarige Tijs testte. 2 minuten later was het alweer Tijs die met een goede redding het goal leeg hield.

In de 14e minuut werd eindelijk de ban gebroken. Na een snelle voortzetting van Tijs op Fedde werd Thomas diep gestuurd. Hij behield het overzicht en zocht Jesse. Laatstgenoemde schoot de bal achter de keeper van Terborg in de touwen.

Het kwartier erna werd er vooral verdedigd door FC Dinxperlo, maar kwam onder andere door het collectief blok Mick en Sydney niet echt in de problemen.

In de 31e minuut was het voor de 2e keer deze ochtend raak voor FC Dinxperlo. Na goed druk zetten van Thomas kwam de bal voor de voeten van Merlijn terecht. Hij schoot de bal snoeihard in de touwen.

De rest van de 1e helft kwam Dinxperlo niet meer in de problemen en het rustsignaal klonk.

Terborg kwam beter uit de kleedkamer. Dit resulteerde al snel tot de tegentreffer. Na 3 minuten was het al raak. Na balverlies van Dinxperlo kwam Terborg over de flank met een voorzet, deze werd binnengetikt.

Dinxperlo werd na deze tegentreffer weer wakker en bleef zelf doorgaan met aanvallen.

Een snelle inworp werd door Jesse omgezet naar een schot. Merlijn bleef doorgaan en kwam niet veel later tot een schot.

Dat Dinxperlo de kop niet liet hangen werd enkele minuten later uitbetaald door middel van een goal van Merlijn in de 44e minuut. Een voorzet van Thomas viel voor de voeten van Merlijn die de bal binnen schoot.

In de 60e minuut schoot Jayden de bal op de paal. De rebound werd niet bekroond tot goal en de minuten daarna kwamen beide ploegen niet meer tot grote kansen. De scheids floot af en de belangrijke 3 punten werden bij de 10 eerder behaalde punten opgeteld.

Volgende week staat een middagwedstrijd op de planning, in en tegen Varsseveld.