Datum

22 september 2019 9:30

Accommodatie

Onbekend

Na enige jaren mijn welverdiende rust te hebben gepakt op zowel grammaticaal als sportief gebied is sinds gisteren de hele “rimbam”weer begonnen. In die rustjaren is er wel het een en ander veranderd. De typemachine van het merk “Triumph Tippa”is ingeruild voor een gloednieuwe Pentium, Dinxperlo 5 is van een gemiddelde leeftijd van 58, verjongd naar plusminus 22 ten gevolge van de fusie tussen DZSV en SVDinxperlo en ons Groenwitte tenue is verruild voor een Turquoise tenue. Tot voor 5 dagen van onze competitiewedstrijd was ons sterrenensemle nog niet voor 100% rond. Er waren wel 15 spelers bereid gevonden om in ons 5e elftal te figureren, echter zonder keeper en leiders.. Onze voormalige voorzitter van de zondagkant gooide om dit te realiseren zijn gehele gewicht in de strijd en binnen mum van tijd werden de contracten met H. Wijgman en R. Geven gesloten. Ergens achter in het hoofd van onze ex-voorzitter spookten de woorden nog van vroegere Zwar(t)e Panter B. Mateman: “At ze echt volk tekort komt, dan wik wel een pa x met doen”. Hij waagde er een appje aan en zo geschiedde dat B. Mateman afgelopen Zondag zijn 32e rentree maakte op Dinxpersevelden ( en omstreken ). Om de onchristelijke tijd van 08.30 moesten we aanwezig zijn en alvorens er werd vertrokken naar het “Oerse veld” moesten er eerst nog enkele handen worden geschud, alszijnde kennismaking. Ter info zal ik ff onze volledige selectie benoemen ( overgenomen van onze groepsapp).

S. Elting

Gespeeld werd er vandaag in het paarse tenue van voormalig kroegteam T.M.O.D, aangezien de container met onze turquoise shirts waarschijnlijk ergens in het waddengebied op de bodem ligt;). Onze miljoenenbank bestond uit: K. Brok, M. van Hal, M. Goosens en M. Messink. F. Berentsen fungeerde als “Mannschaftsfuhrer”.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd was het voor FCD vooral wennen en aftasten. Onderling werd er van positie gewisseld tot er een betere balans ontstond. Ulft kon in deze fase ook niet echt gevaarlijk worden. In de 24e minuut werd een vrije trap van Ulft de 16 ingegooid. De spits van Ulft gebruikte zijn lichaam goed, zodat F. Berentsen niet bij de bal kon komen en schoot de bal verwoestend hard tegen de touwen. Onze 1e tegengoal was een feit. Even later weer een kans voor UB. De linksbuiten werd diepgestuurd, kapte naar binnen en schoot de bal in de korte hoek. Helaas voor hem werd de bal via onze doelman en de paal gedegradeerd tot corner. In de 31e minuut werd het 2-0. Onze verdediging kwam een op een te staan, waardoor L. Geven geen rugdekking kon geven. UB speelde dit netjes uit en de rechtshalf liet onze doelman wederom kansloos. Wie dacht dat FCD 5 zich nu zou laten afslachten, kwam bedrogen uit. 6 minuten na de 2-0 maakten we de aansluitingstreffer. B. Rexwinkel werd diep gestuurd door J. Konders en gaf de bal laag voor. B. Geven stond precies op de goeie plaats om zijn 1e doelpunt dit seizoen te maken. 3 minuten vd rust kreeg K. Brok een mooie schietkans, maar deze werd gered door de Ulfste doelman.

Ruststand: 2-1

FCD ging in de 2e helft goed van start en had het betere van het spel.  Dit resulteerde in een mooie kans voor M. Bouwmeester, maar wederom redde de Ulftse keeper knap. In de 56eminuut was er een kans voor UB. Een pass van K. Brok werd onderschept, de spits werd ingespeeld en deze schoot de bal in de hoek, maar B. Mateman viel de goeie kant op. 5 mionlater werd het 2-2. Na een uitworp van onze doelman, stuurde M. van Hal B. Rexwinkel diep, die weer een perfecte lage voorzet gaf op B. Geven zodat hij zijn de doelpunt kon maken. Na dit doelpunt kwamen we nog beter in de wedstrijd en UB kwam jet meer aan voetballen toe. In de 76e minuut werd een pass van UB onderschept door S. Elting. Deze zette met een pass D. Spoor vrij voor de keeper en Dennis rondde koelbloedig af.. 2-3. 3 minuten voor tijd werd het zelfs nog 2-4. De keeper en de laatste man van UB dachten dat ze hoofdrol in “Alls Stars 3” speelden en liepen elkaar dusdanig in de weg dat D. Spoor er met de bal vandoor ging en de bak in het lege doel kon tikken. 2-4. Even later floot de “cirkel”scheids voor het eind vdwedstrijd.

Eindstand: 2-4

Man vd wedstrijd: D. Spoor en B. Geven

Nog te vermelden: A.s zondag spelen we om 10.30 thuis tegen Kilder 5. Met dezelfde inzet en hetzelfde spel als tegen Ulft gaan er voor ons zeker meer punten volgen. Er zijn nog enkele VIP-tickets te verkrijgen voor a.s zondag bij de bekende vvk adressen.