4e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 06

Europastraat 8
7091XC
DINXPERLO
tel. 06-42613489

Na de doordeweekse overwinning op Gendringen stond zaterdag onze eerste thuiswedstrijd
op het programma.
Meteen ook een derby dus het eergevoel wordt nog eens extra aangesproken.
De dagen voor de wedstrijd werden gekend door diverse spelers met pijntjes en met een
afmelding van Jayden.
Om personele problemen voor te zijn werd Daan vande 15-2 gevraagd om bij ons mee te
doen.
Zo stonden zaterdag om 10:15 uur beide teams gereed en werd de wedstrijd door de goed
fluitende Hans Demkes geopend in…..stromende regen.
Jongens (en meisjes want bij Breedenbroek hadden enkele meisjes hun plek in de basis
gevonden) met een zwemdiploma waren duidelijk in het voordeel.
Aan beide zijden werden al snel enkele kansen gecreëerd maar de eerlijkheid gebied te
zeggen dat de kansen van Breedenbroek groter waren en wederom zorgde Tijs ervoor dat
we op de been blijven.
Maar ook we hadden wat pech toen een goed lopende aanval door Twan werd afgesloten
met een schot op de paal.
Met name Thomas was een plaag voor zijn tegenstander.
Maar na 20 minuten werd de ban gebroken, de aanval leek afgeslagen maar door goed
doorjagen van Foppe raakte de verdediging van Breedenbroek in paniek en uit een
afgeslagen aanval slaagde Foppe met kunst- en vliegwerk de 1-0 binnen te werken.
Hierna bleef FCD de overhand houden alhoewel we toch oppassen moesten voor de
uitbraken van onze tegenstander.
Maar in de 33e minuut werd er door FCD een goed lopende aanval op de mat gelegd en in
een combinatie van Merlijn, Jesse en Foppe scoorde de laatst genoemde de 2-0.
Met deze stand gingen we rusten en werd er in de rust van shirts gewisseld zodat we in
ieder geval met droge shirts de wedstrijd konden vervolgen.
Thijmen had als grensrechter in de eerste helft nog geluk gehad dat hij nog onder de bomen
kon schuilen en hij kwam "bijna" droog de kleedkamer in :-)
In de rust werden de jongens erop gewezen dat we moesten waken voor een snelle
tegentreffer want dat zou onze tegenstander weer vertrouwen geven.
Echter blijkbaar was er toch wat water in de oren gelopen want direct na de aftrap werd de
2-1 gescoord.
Lichtelijk geschrokken probeerde FCD het heft weer in de hand te nemen maar
Breedenbroek had in de rust ook wat omzettingen gedaan waardoor Foppe en Merlijn toch
wat meer aan banden werden gelegd.
Na zo'n 10 minuten wist Merlijn een aanval goed af te sluiten met de 3-1.
Maar daarmee was de wedstrijd niet voorbij, één van de dames van Breedenbroek kreeg het
op de heupen en verraste onze complete verdediging en kwamen ze weer terug tot 3-2.
In de rust had Daan de speler van de 15-2 het stokje overgenomen van T-Jay en was hij in
de spits 2x oplettend en scoorde hij zowel de 4-2 & 5-2.
Direct na de 5-2 werd hij weer gewisseld om het fit te houden voor de wedstrijd met de 15-2
en ze gebeurde dat ook met Foppe want ook hij zou met de 15-2 mee doen (overigens net
als Sidney die onvermoeibaar gewoon zijn wedstrijd uitspeelde zoals vlak voor tijd een van
de meiden van onze tegenstander merkte toen hij een flinke schouderduw uitdeelde.)
Jesse verliet ook het veld voor Twan en zo kwam Luuk weer centraal op het middenveld te
staan.
Afijn na de 5-2 leek de wedstrijd gespeeld maar vlak voor tijd corrigeerde Breedenbroek de
uitslag naar 5-3.
Een verdiende overwinning voor onze jongens maar we mogen onze tegenstander dankbaar
zijn dat ze ons nog wel hebben laten zien dat er nog wat verbeterd kan worden want de
tegendoelpunten werden toch wel vrij gemakkelijk weggegeven.
Scoreverloop
1-0 Foppe
2-0 Foppe
3-1 Merlijn
4-2 Daan
5-2 Daan
Door deze overwinning staan we nu op de 2e plek in de bekercompetitie en wordt deze
zaterdag vervolgd met een uitwedstrijd in Doetinchem tegen DZC.
Na afloop van de wedstrijd is er door de jongens gestemd welke speler zich dit seizoen
aanvoerder van het team mag noemen.
Het was een spannende nek aan nek race maar uiteindelijk had Foppe de meeste stemmen