Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Matige eerste helft gevolgd door goede tweede helft en de eerste 3 punten zijn binnen.

tel. 0315-683648

Vandaag maandag 5 september mocht dan de 15-3 ook haar eerste wedstrijd spelen.
Helaas waren we niet compleet, Wietse en Luca zijn eer helaas nog niet bij maar de
overgebleven 14 jongens bleken hun mannetje wel te staan.
Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Gendringen; onze verdedigers waren duidelijk
nog niet bij de les en hierdoor moest Tijs al direct handelend optreden.
Na het aarzelend begin kwam Dinxperlo beter in de wedstrijd en uit een afgeslagen aanval
kwam de bal voor de voeten van Sydney die niet aarzelde en de pantoffel aanhaalde.
0-1 na 8 minuten.
Gendringen was duidelijk van slag en onze jongens drukten meteen goedf door want na 3
minuten na het openingsdoelpunt werd Thomas weggestuurd en koelbloedig maakt hij het
alleen voor de keeper af voor de 0-2.
Echter FCD werd overmoedig en begon achterin te klungelen dus nog een tweetal minuten
later werd de 1-2 binnen geschoten.
Toen kwam een periode waar aan beide zijden de nodige kansen werden gecreëerd en uit
één van deze mogelijkheden scoorde Merlijn de 1-3.
Echter opnieuw liet FCD zich in de luren leggen zodat het verschil 2 minuten later alweer 1
was (2-3).
Gendringern dacht in de rest van de 2e helft de 3-3 te scoren maar deze werd ivm
buitenspel afgekeurd.
Hierdoor werd de rust met een 2-3 voorsprong gehaald.
Na de rust namen onze jongens het heft in handen en kwam onze verdediging duidelijk
beter uit de verf. Onder leiding van Mick en Sidney (centraal) en Fedde en Jayden werd er
niets meer weggegeven. Bovendien werd er voorin vele kansen bij elkaar gespeeld en uit
één van deze kansen schoof ons verjaardagskind T-Jay op een mooie manier de 2-4 binnen.
Vier minuten later kregen we een vrije trap mee, ver buiten de 16 en een mooie klus voor
Jesse die al eerder in de wedstrijd had aangetoond op schot te zijn.
En zo gebeurde het ook, de vrije trap werd feilloos door Jesse binnen geschoten.
Het slotakkoord leek voor Foppe te worden alleen werd zijn mooie schot afgekeurd wegens
buitenspel maar daar zat de grensrechter en de scheidsrechter duidelijk mis.
Het doelpunt zou een mooie beloning zijn voor de goede wedstrijd die Foppe als linksbuiten
gespeeld heeft.
Uiteindelijk bleef het bij 2-5 ondanks dat we nog vele mogelijkheden kregen om de score uit
te breiden maar het geluk zat onder andere Lars en de andere spitsen dit keer niet mee.
Onder de streep een mooie overwinning na een matige eerste helft en een goede tweede
helft.
Kortom complimenten voor het hele team en in het bijzonder voor Tijs die ons de eerste helft
gered heeft met enkele prima reddingen.
Ook de nieuwe jongens als Fedde en Thijmen hebben aangetoond een goede investering te
zijn.
En ook de jongens (oa Twan) die ik hier niet persoonlijk genoemd heb lieten vandaag zich
van hun beste kant zien.
Doordat Jasper op kamp is zullen jullie helaas deze wedstrijd en komende zaterdag met een
verslag van mijn hand doen; het is helaas niet anders.
Scoreverloop
8 minuten - 0-1 Sydney
11 minuten - 0-2 Thomas
13 minuten - 1-2
18 minuten - 1-3 Merlijn
19 minuten - 2-3
Rust
46 minuten - 2-4 T-Jay
50 minuten - 2-5 Jesse.
Zaterdag om 10:15 uur spelen we thuis tegen Ajax Breedenbroek onder 15-1.