Elderinkweg 5
7255KA
HENGELO GLD
tel. 06-53559164

FC Dinxperlo heeft dit weekend toch een wedstrijd mogen spelen. In de competitie vonden twee wijzigingen plaats waardoor FC Dinxperlo toch moest spelen in het oorspronkelijke vrije weekend. Halle heeft de competitie verlaten en PAX is daarvoor de competitie betreden. Voor PAX was het de eerste wedstrijd deze competitie. FC Dinxperlo nam voor aanvang van de wedstrijd de zesde plaats in beslag.

Bij FC Dinxperlo had men de beschikking over twee gastspelers vandaag. Het doel werd vandaag verdedigd door Jesse Nienhuis. En Luca Ruesink versterkte het team op het middenveld. De wedstrijd begon als hoe we die van FC Dinxperlo gewend zijn. Het was te tam en loom. Ondanks dat kreeg Frans wel de eerste dikke kans van de wedstrijd, maar de snelle aanvaller schoot de bal hard over. Na 22 minuten was de ban gebroken, maar het was de thuisploeg die de score opende. De spits van PAX kon een lage voorzet simpel binnentikken en die voorsprong kwam niet echt als een verrassing. Voor rust had FC Dinxperlo nog twee mogelijkheden om met een gelijke stand te rusten, maar beide keren was het de keeper van PAX die aan het langste eind trok.

In de rust werden enkele wissels toegepast om de achterstand uit te wissen. T-Jay maakte na maanden van blessureleed zijn rentree in de ploeg en deed dat in stijl. Luca Koskamp zag zijn schot in eerste instantie gestopt worden door de keeper, maar de rebound viel voor de voeten van de attente T-Jay en die schoot de 1-1 op overtuigende wijze binnen. Een mooi moment voor de hele ploeg en voor T-Jay in het bijzonder.

Grensrechter Thijmen had ook nog een rol van betekenis deze wedstrijd. PAX kwam halverwege de tweede helft namelijk weer op voorsprong, maar Thijmen stak de vlag de lucht in en zo werd een nieuwe domper voor even de kop in gedrukt. Deze domper kwam even later alsnog. Uit een vrije trap kan Jesse Nienhuis in eerste instantie nog goed redding brengen, maar ook nu valt de bal via de rebound terug bij de spits en de rebound is Jesse wél te machtig. Met nog enkele minuten tijd was er teleurstelling langs de lijn, maar in het veld waren ze niet van slag van deze tegenslag. Uit de rebound is het namelijk opnieuw raak. Foppe scoorde vorige week zijn eerste doelpunt in zes jaar tijd en schoot nu opnieuw raak.

In de absolute slotfase krijgt FC Dinxperlo nog een ultieme kans om zelfs de winst te stelen in Hengelo, maar een zuivere strafschop wordt niet toegekend door scheidsrechter van dienst en dus eindigt de wedstrijd in een puntendeling. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen VIOD op het programma.

Geschreven door Jasper Keuper - student Speco Tilburg (Sport en Media)