7091XC
DINXPERLO
tel. 06-42613489

Zaterdag stond de wedstrijd tegen Varsseveld onder 15-3 op het programma.

Doordat Tijs door Corona geveld was hadden we Ruben ten Broeke bereid gevonden om ons doel te verdedigen (keeper onder 17-2).

Verder was Foppe op vakantie dus nam Mick de plek van de laaste man over. T-Jay en Wietse zijn nog geblesseerd dus hadde we 14 man om aan de klus te beginnen.

Bij Varsseveld was de onder 15-1 vrij en blijkbaar hadden jongens van dat team wel zin om te voetballen want er deden maar liefst 6 man mee.

Dit had wel tot gevolg dat de eigen spelers veelvuldig op de bank zaten want zij hadden hierdoor maar liefst 17 spelers tot beschikking.

Zoals gebruikelijk was de eerste kans voor de tegenstander Mart Koster (onder 15-1) was duidelijk te snel voor onze verdediging en zelfs Luuk kon hem toen niet afstoppen maar gelukkig voor ons schoot hij de bal naast.
Daarna was het bij ons met eerste kans wel meteen raak. Een aanval over links werd door Jesse perfect voor gegeven en de inlopende Merlijn kon ons na 5 minuten al op voorsprong zetten.

Doordat Jayden tijdens de warming up geblesseerd moest afhaken moest Luca vanuit de spits de linksback plek overzetten en kwam hierdoor al een plek vrij voor Twan Schreur.
Twan had zijn moeder beloofd te scoren want Lenny was zaterdag jarig en Twan dacht er niet te lang over na en scoorde al snel de 2-0.

Achterin hadden de verdedigers de handen vol aan de jongens van de C1 die duidelijk herkenbaar waren maar Sidney en Mick bleven met geluk en wijsheid overeind en ook de beide backs Luca en Luuk wisten de Varssevelders van een doelpunt af te houden.

Bij één van onze aanvallen kwam de bal bij Sem die Merlijn aan het werk zette; zijn voorzet werd door Thomas met was hulp van de keeper tot 3-0 verwerkt.
Helaas konden we al vlot daarna de 3-1 noteren want één van de beter spelers van Varsseveld kreeg de gelegenheid om aan te nemen en krulde de bal met een mooie boog onbereikbaar voor Ruben in de bovenhoek.
Maar de koek was nog niet op en Twan lobde de bal over de uitlopende keeper van Varsseveld heen naar de 4-1 en even later scoorde Jesse op zijn gebruikelijke manier met een goed geplaatst schot zelfs de 5-1.
Dit was nog niet de ruststand want Varsseveld scoorde nog de 5-2.
In de rust werden de jongens al gewaarschuwd voor wat de 2e helft zou gaan gebeuren dat Varsseveld al zijn onder 15-1 spelers zou inzetten.
En helaas deze voorspelling kwam uit; de eigen spelers kwamen op de bank te zitten en vanaf minuut 1 kwamen we onder druk te staan.

Al vrij vlot kwam Varsseveld op de 5-3 en sporadisch kwamen we er nog uit maar helaas wisten we niet de 6-3 te scoren zodat het spannend bleef.
5 minuten voor het eind gebeurde dan toch waar we bang voor waren en kregen we een terechte strafschop tegen.

De leider van Varsseveld riep dat een eigen speler de strafschop moest zetten maar helaas was de strafschp te zuiver en daardoor niet houdbaar.

In de laatste 5 minuten probeerden we Varsseveld nog te ontregelen door veelvuldig te wisselen en moest noodgedwongen Lars het veld verlaten met een mogelijke hamstring blessure. Twan Thomassen kwam hem gelukkig goed vervangen en door de 110% inzet en een flink portie geluk wisten we de 5-4 over de streep te trekken.

De blijdschap na het laatste fluitsignaal was tot in Varsseveld te horen en terecht.

Komende zaterdag spelen we tegen FC Montferland (in Zeddam); met dezelfde inzet is ook daar een goed resultaat mogelijk.