7091XC
DINXPERLO
tel. 06-42613489

FC Dinxperlo heeft in de strijd om promotie overtuigend gewonnen van VIOD.
Op Sportpark ’t Welink speelde de ploeg een uitstekende tweede helft en eindigde het treffen in een 6-1
overwinning.
Voor aanvang van de wedstrijd nam FC Dinxperlo de vierde plek in beslag,
terwijl VIOD met een wedstrijd minder gespeeld derde stond.
Met de overwinning op de directe concurrent stijgt de thuisploeg een plaatsje,
maar de ploegen rondom de equipe van Willy en Wim hebben een of meerdere wedstrijden te goed.
FC Dinxperlo JO15-3 leek een rustige voorbereiding op deze wedstrijd te ondergaan.
De spelers keren terug uit de ziekenboeg maar vlak voor de aanvang van de wedstrijd bleek
Tijs te ziek om te spelen en moest er gauw een vervanger gezocht worden.
Keeper Ruben ten Broeke van de o17-2 was de redder in nood.
Luuk Saalmink had zich verslapen en begon de wedstrijd vanaf de bank
wel nadat hij een rondje langs het veld moest rennen.
FC Dinxperlo kenmerkt zich dit jaar als een team dat in de twee helften vaak verschillende
gezichten laat zien en deze wedstrijd was daar een voorbeeld van.
De eerste helft was slap, ongeconcentreerd en er ontstond zich een wedstrijd waar beide ploegen niet heel veel
kansen wisten op te zetten.
Jesse was met een schotje van 20 meter als enige gevaarlijk in de eerste 20 minuten voor FC Dinxperlo.
Na 21 minuten was het echter wel de thuisploeg die zijn eerste grote kans benutte.
Een splijtende steekpass van de sterk spelende Sem Sticker op Thomas Hengeveld
en de topschutter van de ploeg in de tweede seizoenshelft faalt 1-op-1 met de keeper van VIOD niet.
Ruben had nog een geweldige redding in petto maar op slag van rust kreeg VIOD een penalty
nadat Ruben iets te wild het duel inging.
De aanvaller van VIOD verzilverde dit buitenkansje en zo was de ruststand 1-1.
Niet onverdiend gezien het vertoonde spel, maar wel onnodig.
1 minuut en 30 seconden.
verstaanbaar.
Maar zoals gezegd was FC Dinxperlo nog niet klaar.
Het wervelde in de tweede helft en Twan Schreur mocht de derde laten aantekenen van deze wedstrijd.
Het kon niet op voor FC Dinxperlo dat met de minuut sterker begon te spelen.
Frans scoorde zijn tweede van het seizoen met een volley in de rechteronderhoek na een fraaie pass van TJay.
Merlijn volleerde vervolgens in de slotfase nog twee keer binnen om de eindstand op 6-
1 te bepalen.
In de slotfase werd Ruben nog gewisseld en mocht Luca, zonder keepershandschoenen de wedstrijd volmaken.