Vinkwijk 6
7038EM
ZEDDAM
tel. 0314-651192

FC Dinxperlo heeft de winst tegen Varsseveld van vorige week geen goed vervolg kunnen geven. Uit bij VV Montferland werd er onnodig met 2-1 verloren. Bij FC Dinxperlo waren er enkele blessures en een coronageval waardoor Tim Schenk en Tren met de ploeg van Wim en Willy meereisden naar Montferland.

FC Dinxperlo nam voor aanvang van de wedstrijd de achtste plek in beslag terwijl Montferland op de 4de plek stond. In de eerste helft was er eigenlijk weinig krachtsverschil op te merken. De wedstrijd ging gelijk op, maar was bovenal rommelig waardoor beide teams weinig échte uitgespeelde kansen konden klaarspelen. Traditiegetrouw kreeg FC Dinxperlo de eerste kans van de wedstrijd tegen en dit resulteerde meteen in een doelpunt. Een uittrap van Tijs kon onderweg door de spits worden opgepikt en de spits schuift vervolgens de bal via de binnenkant van de paal in de goal. Al na 4 minuten was de ban gebroken. Na 12 minuten kreeg ook FC Dinxperlo de eerste kans van de wedstrijd, maar helaas mikte Merlijn naast na een goede crosspass van Luca. Het was een flipperkastwedstrijd en beide teams konden de bal maar enkele secondes in bezit houden, maar toch wist FC Dinxperlo na 16 minuten langszij te komen. Een schitterende bal van achteruit van Foppe kon door Thomas mooi over de doelman worden gestift en zo stond na een kwartier de terechte 1-1 op het bord. Het restant van de eerste helft bleef hetzelfde spelbeeld tonen. Het droge gras op het veld van Montferland kwam het spel ook niet ten goede, maar er werd wel inzet getoond. Tren en Tim lieten ook zien aanwinsten te zijn voor het team en ook Frans viel weer op zijn met enthousiasme en kungfu kicks.

De tweede helft was grotendeels een kopie van de eerste helft. Het was een boeiend gevecht tussen beide teams zonder dat er een team duidelijk het overwicht had. FC Dinxperlo werd met afstandsschoten nog redelijk gevaarlijk via Sem Sticker en Thomas, maar kon zelf de 1-2 niet scoren. Vervolgens weet de linksbuiten van Montferland de 2-1 wél te maken. Een vrije trap van randje zestien werd feilloos in de bovenhoek geschoten. Onhoudbaar voor Tijs ondanks dat hij met een mooie duik er niet eens heel ver vanaf zat. Met nog een kwartier te spelen moest FC Dinxperlo een slotoffensief creëren en bracht met Twan Thomassen een stormram in de ploeg, maar helaas kon het team de gelijkmaker niet meer forceren.

Net als in de vorige seizoenshelft weet FC Dinxperlo niet te winnen van VV Montferland, maar de inzet en strijd van vandaag was een stuk beter dan destijds. Na afloop overheerste het gevoel dat er meer te halen was vandaag, maar helaas moest FC Dinxperlo toch weer met lege handen huiswaarts keren. Volgende week staat de competitiekraker tegen AZSV op het programma, de huidige hekkensluiter van de competitie. Voor een goed gevulde Sportpark ’t Welink hoopt het team dan weer een mooi resultaat te boeken.