DINXPERLO
tel. 06-42613489

FC Dinxperlo JO15-3 heeft haar tweede verlies op rij geleden. Nadat vorige week
onnodig werd verloren tegen DZC stond nu het duel met VV Doetinchem op het
programma. In het bekertoernooi leverde het duel een verhitte afloop op dus stond er
enige spanning op het duel. Op Sportpark ’t Welink werd een flinke 1-7 nederlaag
geleden.
Sterke eerste helft

In misschien wel de beste eerste helft van het seizoen maakte de thuisploeg het de
bezoekers aanvankelijk erg lastig. In tegenstelling tot de (veelal) slappe vertoningen
in de eerste helft voorheen, was FC Dinxperlo nu direct bij de les en wakker. Er werd
geknokt voor elke millimeter en daar had VV Doetinchem last van. De koploper wint
alles met grote cijfers en had moeite om het net te vinden, ook door de vele kansen
die werden gemist. Ondanks de prima openingsfase van de thuisploeg neemt VV
Doetinchem wel vroeg de leiding. Een voorzet van de linksbuiten wordt bij de eerste
paal binnen gelopen door de spits van Doetinchem. Doetinchem nam even het
initiatief over met kansen waar Tijs zich kon onderscheiden, maar Dinxperlo was
gauw over de domper heen en gaven de uitploeg weinig ruimte om iets uit te richten.
Dit zorgde voor irritatie bij de koploper wat indirect een compliment is voor de
thuisploeg. 30 minuten lang komt Dinxperlo prima mee, maar in de laatste 5 minuten
voor de rust krijgt het twee vervelende en onnodige doelpunten te verwerken.
Daarmee gaan de teams ook rusten.

Slappe openingsfase 2e helft

De tweede helft begint direct furieus met een triple-save van Tijs. Drie keer weet hij
een doelpunt te voorkomen voor de bezoekers. De openingsfase van de tweede helft
is te slap en na 5 minuten in de tweede helft staat de 0-4 op het scorebord. VV
Doetinchem loopt daarna vrij gemakkelijk uit naar 0-5 en 0-6, maar daarna was
Dinxperlo weer de bovenliggende partij. Een schot van grote afstand van Jayden trof
nog geen doel, maar na goed doorzetten van Twan Schreur kreeg Jesse een
cadeautje in de schoot geworpen. De terugspeelpass van de verdediger van
Doetinchem was te slap en Jesse anticipeerde daar gretig op om de verdiende
eretreffer te maken. De wedstrijd eindigt nog wel vervelend met de onnodige 1-7.
Ondanks de hoog uitgevallen uitslag waren de trainers van FC Dinxperlo JO15-3
trots over hoe de spelers het duel benaderde en uiteindelijk volbrachten. Deze
wedstrijd was van te voren al ingecalculeerd als zwaar, maar aan de
doorzettingsvermogen heeft het niet gelegen. Volgende week neemt FC Dinxperlo
het als middenmoter op tegen ZZC uit Zelhem om 11:00. Dit team staat op moment
van schrijven op de negende plaats terwijl FC Dinxperlo op plaats 6 bivakkeert (nog
niet alle uitslagen zijn bijgewerkt op Voetbal.nl)