tel. 06-42613489

Vandaag de eerste competitiewedstrijd thuis tegen VVG’25.
We waren er klaar voor, ondanks dat enkele spelers toch nog niet helemaal 100% fit waren.

In de voorbereiding hadden we al een oefenwedstrijd tegen VVG’25 gespeeld.
Deze wedstrijd werd ruim gewonnen (2-7) maar dat zegt niet zo heel veel. Vandaag begonnen we gewoon weer met een 0-0 stand.
In de voorbereiding hebben we de spelers voorbereid dat er vandaag een andere VVG’25 zou staan. En dat ze nog wat goed hebben te maken tegen ons.

Nadat de supports een plekje hadden gevonden op de tribune en langs het veld kon de wedstrijd ook wel beginnen.
VVG’25 begon fel aan de wedstrijd, jaagde de bal af, maar gelukkig zonder echt gevaarlijk te zijn.
Na enkele minuten begonnen wij zelf ook lekker te voetballen. In de 7de minuut gaf Alicia een mooie assist op Quinn, die de verdediger te snel af was en de keeper uitspeelde en rustig met links kon binnenschieten. 1-0.
FCD bleef druk houden op de tegenstander, en na 10min kregen wij een vrije trap mee op een meter of 20 van het goal. Tiebe ging achter de bal staan en schoot de bal op het goal, onhoudbaar voor de keeper. 2-0.

In de 18min kreeg VVG’25 een soortgelijke vrije trap. Ook zo’n 20 meter schuin van het goal. Die bal viel hoog in de lange hoek binnen. 2-1.
De spanning in de wedstrijd kwam terug.

Net voor rust kreeg gooide Tiebe er nog een solo uit, en op de achterlijn wist die nog een knappe assist op Quinn te geven. Die goed positie had genomen en de bal in de korte hoek binnenschoot. 3-1

Rust: 3-1

De 2de helft was 8 minuten oud, toen VVG’25 de gelegenheid kreeg om te schieten op het goal. Van enige afstand werd er gescoord. 3-2.

De spelers raakte hierdoor gelukkig niet in paniek. We waren de bovenliggende partij en we voetbalden goed. De kans was groter dat wij zouden scoren dan de tegenstander.

In 44st minuut werd de 4-2 gemaakt door Ibrahim. Door goed storen van Quinn, die de bal rand 16 meter wist te onderscheppen, legde hij de bal panklaar voor Ibrahim. Die met een boogbal wist te scoren.

Ibrahim had door deze goal vleugels gekregen, en langs de zijlijn wist die een paar keer gevaarlijk door te komen. In minuut 56 werd die in de 16 aan zijn arm getrokken bij één van de rushes. Een duidelijke penalty. Tiebe wist deze penalty te verzilveren 5-2.

VVG’25 was van slag. De keeper van VVG’25 speelde enkele minuten later de bal zo bij Quinn in de voeten bij een doeltrap. Quinn aarzelde niet, en schoot de bal van rand 16 hard en hoog in het goal. 6-2.

Na de aftrap perste VVG’25 er nog een aanval uit en wist ook nog te scoren. 6-3.
Voor VVG’25 nog mooi dat ze een doelpunt mee pikte, en wij moeten nog leren tot in de laatste minuut gefocused te zijn.

Eindstand:  6-3