Basteom was donderdagavond een maatje te klein voor Dinxperlo: 6-1

Datum

27 februari 2020 20:15

Accommodatie

Onbekend

Zondag1 begon sterk aan de wedstrijd en stond binnen drie minuten aan de leiding. De opkomende Maurick speelde de bal laag achter de verdediging langs waarna Daan Harbers de bal eenvoudig kon binnen tikken. Broer Sjoerd verzuimde een paar minuten later de 2-0 binnen te schieten. Na een vrije trap schoot hij de rebound in het zijnet.

Dinxperlo werd daarna onnauwkeuriger in de passing maar de tegenstand van Basteom was deze wedstrijd te pover om er echt van te profiteren. Toch lag de bal na een kwartier plots op de bovenkant van de lat na een schot van afstand waarbij de bal laat daalde.

Rond het half uur werd Harbers even buiten de 16 in de mangel genomen. De daaropvolgende vrije trap werd door aanvoerder Maurick in de kruising geschoten. Maurick mocht even later ook de 3-0 binnen schuiven vanaf 11 meter nadat met een onhandige tackle in de 16 niet de bal werd gespeeld maar Daans benen werden weggehaald.  Daarmee was de wedstrijd gespeeld voor de ploeg die toch smaakmaker Hulshorst en reus Bulsink moesten missen. Spoor speelde nu rechtsbuiten en Stanneveld speelde prima achterin.
Daarnaast zijn Ramon Radstaak, Davey Lichtenberg en Sander Lensing weer fit waardoor de keuzemogelijkheden groter worden voor trainer Iwan Went.

In de tweede helft was het wachten op meer goals. Mark Spoor stuitte op de keeper in een 1 op 1, Aalbers nam een voorzet ineens uit de lucht maar raakte het been van de keeper met zijn poging en even later werd een schot van Spoor voor de doellijn gekeerd. Het regende mogelijkheden maar het doelpunt viel echter aan de andere kant en het was een fraaie. Het passje met buitenkant links zette de linksbuiten aan het werk en vanuit een lastige hoek draaide hij de bal buiten bereik van Stan Miggelbrink  in de verre hoek. Dinxperlo raakte hierdoor echter niet in paniek en bleef op zoek gaan naar goals. Radstaak en Lensing kwamen in het veld voor Nieuwenhuis en Aalbers. Dinxperlo bleef kansen creëren,  Mark Spoor en Sander Lensing kwamen beiden alleen voor de Basteom-keeper maar wisten deze toen nog niet te verschalken. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd was het dan wel raak. Spoor schoot een stuiterende bal met buitenkant rechts fraai in de verre hoek en een paar minuten later sloeg de keeper een voorzet/doelpoging? van Spoor in het doel. Het slotakkoord was voor Sander Lensing die de bal over de vallende keeper heen stifte.

Dinxperlo neemt door deze zege de tweede plaats weer over van GWVV. De afstand tot koploper Gendringen is terug gebracht tot 4 punten waarbij Dinxperlo ook nog een wedstrijd minder speelde. Dinxperlo blijft mee doen in de strijd om de titel.

De volgende wedstrijd is op zondag 8 maart. Meddo is dan in Dinxperlo te gast.