Scheidsrechter

H.E. (Herald) Menkhorst

Accommodatie

Onbekend

David Hulshorst matchwinner na fenomenale balaanname waarmee hij zichzelf vrij voor de keeper zette.

FC Dinxperlo zondag1 wist van te voren dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. In Vragender is het altijd lastig voetballen. KSV weet heel goed over welke kwaliteiten ze wel en niet beschikken en voetballen hier ook naar. Geen opbouw van achteruit zoals bij FC Dinxperlo maar de bal zo snel mogelijk naar de voorwaartsen waar topscorer Van de Wolfshaar voor de doelpunten moet zorgen. Heeft de tegenstander de bal dan trekt men zich terug op eigen helft.  Zondag1 had de wedstrijd gedurende 75 minuten onder controle. KSV werd in de tegenaanval nauwelijks gevaarlijk. Keeper Miggelbrink hoefde in deze fase maar 1 keer een bal te vangen en toen had de scheidsrechter ook al gefloten voor een overtreding. De KSV keeper had het drukker voor zijn doel. De eerste echte kans was na een kwartier toen Hulshorst Spoor bereikte. De poging van Spoor werd goed gered door de keeper waarna Lensing net niet goed uitkwam om de rebound te benutten. Spoor was bij nagenoeg alle kansen in de eerste helft betrokken. Halverwege de eerste helft snelde hij langs de rechterverdediger maar toen hij de bal wilde voorgeven bleek dat spits Lensing voor de terug te trekken bal ging terwijl het beter was om door te lopen richting doel. Spoor wist Lensing dan ook niet te bereiken. Even later kon Hulshorst vrij uithalen vanaf de rand16 maar werd het schot dusdanig aangeraakt door een KSVverdediger dat er slechts een corner overbleef. In de laatste vijf minuten voor rust wilde Spoor de bal over de keeper heen lobben waar een steekpass beter was geweest terwijl even later een steekpassje leidde tot buitenspel van Hulshorst terwijl daar een lobje over de te ver uit de goal staande keeper een betere optie was. De laatste kans voor rust was wederom voor Spoor maar diens poging was een prooi voor de keeper.

In de tweede helft lang hetzelfde spelbeeld. Dinxperlo probeerde de goal te maken maar bleef slordig in de passing. Schuurman moest na een fraai actie Lensing vrij voor de keeper zetten maar zijn pass was te hard. Even later kreeg KSV zijn eerste kans toen Schuurman balverlies leed op het middenveld maar met een goede verdedigende actie van Bulsink kon Van de Wolfshaar gestopt worden. Na een uur werd Lensing diep gestuurd waarna hij de uitlopende keeper passeerde. Terwijl iedere Dinxperloer dacht dit is hem dan eindelijk schoof Lensing de stuiterende bal voor het lege doel langs.
Dinxperlo probeerde de treffer te forceren maar deed dit soms te gehaast waardoor mogelijkheden niet tot kansen leidden. Net toen KSV in een goed resultaat ging geloven en wat meer manschappen naar voren stuurde was daar de 0-1. Harbers kwam rond de middellijn voor zijn man en met zijn uitverdedigende actie zette hij meteen Hulshorst aan het werk. Diens balaanname was geweldig en met zijn snelle schot verraste hij de keeper: 0-1.

Wie dacht dat daarmee het KSV verzet was gebroken had het mis. KSV stuurde ziin lange mannen naar voren en probeerde Van de Wolfshaar meer in stelling te brengen. Dat leidde uiteindelijk tot twee kansen. Bij de eerste kans kwam keeper Miggelbrink goed uit zijn goal waarmee hij Van de Wolfshaar het scoren belette. De tweede kans was voor de lange linksback die bij een corner vrij kon inkoppen. Op de lijn stond echter Rick Nieuwenhuis die de bal over het doel kon koppen. De kopbal van dezelfde linksback uit die corner miste kracht en richting. FC Dinxperlo miste in die fase de rust en de nauwkeurigheid om de enorme ruimte die ontstaan was door het ten aanval trekkende KSV goed te benutten. Nu bleef het spannend tot het eind en was er de opluchting dat Dinxperlo de 0-1 mee naar huis kon nemen.

Op de zege valt niet veel af te dingen. Dinxperlo was in fases soms heel slordig maar had 75 minuten lang niet veel te duchten van KSV. Het laatste kwartier was echter lastig. Dinxperlo was niet goed maar wint nu wel deze wedstrijden en door de nederlaag van Gendringen staat zondag1 nu zelfs weer bovenaan.

Volgende week zondag speelt Dinxperlo tegen Etten.