J. Polman

Accommodatie

Onbekend

Bizarre tweede helft leidt tot 6-4 einduitslag.

Fc Dinxperlo leek met een 1-0 voorsprong te gaan rusten nadat Daan Harbers een voorzet van David Hulshorst bij de tweede paal binnen tikte. Dat was de beloning voor een aardige beginfase waar Sander Lensing alleen voor de keeper naast schoot en Hulshorst voorlangs volleerde.  Ramon Radstaak stifte de bal over de keeper maar die kon er op het laatste moment nog een handje achter krijgen waardoor de bal over het doel ging. Keyenborg kwam daarna beter in het spel omdat de gastheren het lastig hadden met lopende middenvelders. Grote kansen leverde dat niet op. Vijf minuten Voor rust kreeg Keyenborg een vrije trap en die werd knap binnen geschoten. Toch ging Dinxperlo rusten met een voorsprong want Ramon Radstaak werkte een voorzet van Hulshorst met de knie achter de keeper. Hulshorst had even later zelf de 3-1 op de schoen maar zijn lob over de keeper belandde naast het doel.

Een kwartier na de rust was het al 5-2. Lensing kreeg 4 kansen en daarvan werden er drie benut. De eerste via de onderkant van de lat na wederom een voorzet van Hulshorst. Na een misverstand in de verdediging kon Lensing zijn tweede binnen schuiven en weer even later schoof hij een pass van Hulshorst langs de keeper. Zijn vierde kans schoof hij naast het doel. De tegengoal van Keyenborg was fraai. De linksbuiten kapte de bal naar binnen en schoot de bal vervolgens in de kruising. Toen Sjoerd Harbers even later de keeper uitspeelde om de 6-2 op het bord te brengen leek een monsterscore in de maak.
Die kwam er niet. Sterker nog, het was Keyenborg dat nog twee keer het net vond.  Dat Dinxperlo niet meer scoorde was verwonderlijk want er waren voldoende goede kansen voor meer. De scherpte van het eerste kwartier na de rust was echter weg waardoor de zes op het bord bleef staan.. Keyenborg scoorde nog twee keer uit standaardsituatie. Uit een hoekschop kon een bal vrij ingekopt worden en even later werd een vrije trap dwars door de muur geschoten voor de 6-4.

Door de zege van Dinxperlo en het puntverlies van Gendringen en AD’69 is de voorsprong van Zondag1 nu drie punten op HMC’17.  Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Gendringen.