Europastraat 8
7091XC
DINXPERLO
tel. 06-42613489

FC Dinxperlo heeft zaterdagochtend op Sportpark ’t Welink een 6-3 zege geboekt op DZC JO15-5. Eerder dit seizoen speelde FC Dinxperlo al tegen het derde team van DZC en verloor toen nog met 2-3, maar het vijfde team werd wel over de knie gelegd, mede door een fantastische eerste helft. Merlijn en Luuk waren de sterkhouders vandaag en Tijs wist twee assists achter zijn naam toe te schrijven. Bij FC Dinxperlo was alleen Fedde niet van de partij.

De wedstrijd speelde zich in het begin van de wedstrijd af op het middenveld. FC Dinxperlo won de slag daar vaker dan DZC, maar dit resulteerde in de openingsfase nog niet tot kansen, wel tot een noodgedwongen wissel na 9 minuten. Luca moest de strijd al vroeg staken en werd vervangen door Thijmen Lips. Vervolgens scoorde FC Dinxperlo twee keer kort achter elkaar, maar werd in de aanloop naar de goal door de grensrechter van de tegenpartij afgevlagd. Twee keer was de speler die buitenspel stond niet degene die de bal toucheerde of scoorde, dus viel hier wel wat op te zeggen. Hierna liet DZC met een schot buitenkant voet ook even van zich spreken, maar verder was het FC Dinxperlo dat de lakens uitdeelde. Na precies 20 minuten brak Merlijn de ban namens de thuisploeg. Een corner van Thomas werd keurig neergelegd op het hoofd van Merlijn, die blijkbaar ook goed kan koppen, en van dichtbij de bal achter de verbouwereerde keeper van DZC knikt. De corners waren hiervoor al een paar keer gevaarlijk geweest, maar DZC kreeg toen telkens de bal weg met hangen en wurgen. Na de 1-0 verslapte FC Dinxperlo voor de verandering een keer niet en ging het druk op zoek naar de 2-0. Jesse was met een schot van buiten de zestien al dichtbij, maar twee minuten later vond diezelfde Jesse met een fraai stiftje wél het net. De aanval leek een beetje op een flipperkast, maar de afronding was zeer netjes. De keeper kon de bal alleen maar na kijken. Nog voor rust komt FC Dinxperlo op een comfortabele marge van 3-0. Foppe punterde na een beeldschone combinatie met Merlijn de 3-0 tegen de touwen. Vlak daarvoor kwam Merlijn een teenlengte te kort op een scherpe voorzet van Thomas.

Vorig jaar stond FC Dinxperlo ook 3-0 voor tegen deze ploeg en kreeg het na rust de 3-1 en 3-2 om de oren. Daar bleken de jongens niet van te hebben geleerd. Zelf verzuimde het de 4-0 te scoren nadat Wietse de bal niet helemaal goed raakte uit kansrijke positie. Aan de andere kant werd het met een ferme trap in de verre hoek 3-1. Deze goal riepen de spelers een beetje over zichzelf af. De concentratie was in de openingsfase van de tweede helft niet zo goed als in de eerste en daardoor kreeg het ook de 3-2 om de oren. Merlijn had tussendoor met een schitterende volley nog de keeper van de tegenpartij op de proef gesteld. De 3-2 leek een wake-up call voor FC Dinxperlo. Thomas, koud in het veld, ontving de bal van Tijs en begon aan een

soloactie die eindigde met de bal in het net. 4-2. Merlijn maakte luttele minuten later een einde aan de spanning. Zijn droge knal van buiten de zestien trof doel in de linkeronderhoek. Hierna had T-Jay de kans om de 6-2 op het scorebord te zetten, maar zijn kopbal, uit een voorzet van Foppe, scheerde langs de paal. Mick leek het allemaal wat saai te vinden met de 5-2 voorsprong en besloot de bal met een magnifieke lob over Tijs en in het lege net te werken. 5-3. Het slotakkoord was echter weer voor FC Dinxperlo. Opnieuw stelde Tijs Thomas in staat een soloactie aan te gaan en ook ditmaal was zijn schot te machtig voor de keeper.

Een doelpuntrijke overwinning dus van FC Dinxperlo dat in grote delen van de wedstrijd goed voetbal liet zien, maar ook nog enkele momenten van onachtzaamheid in het spel heeft zitten wat de ploeg bijna een 3-0 voorsprong kostte. Met deze zege klimt FC Dinxperlo een plaatsje, maar ’t Peeske heeft nog 2 duels minder gespeeld en een veel beter doelsaldo. Voor nu staat de ploeg 4de en volgende week spelen ze opnieuw thuis tegen Terborg/Silvolde jo15-2 die op dit moment op de 10de plaats in de ranglijst bivakkeren.

1-0 Merlijn Langenberg 2-0 Jesse Klein-Willink 3-0 Foppe Nederlof

3-1 DZC JO15-5

3-2 DZC JO15-5 4-2 Thomas Hengeveld 5-2 Merlijn Langenberg

5-3 DZC JO15-5 6-3 Thomas Hengeveld