Vogelenzangweg 31
7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

FC Dinxperlo heeft zich in het spoor van koploper DZC en tweede plaats ZZC een goede dienst bewezen. FC Dinxperlo reisde voor de achtste wedstrijd van de competitie af naar Sportpark ’t Oerseveld waar het, het opnam tegen Ulftse Boys. Altijd een beladen wedstrijd en ook deze wedstrijd had een verhit randje. FC Dinxperlo won met 1-2 en handhaafde zich daardoor in de top van de competitie. FC Dinxperlo mag nog altijd hopen op die felbegeerde trofee.

Van tevoren werd door de trainers duidelijk gemaakt dat dit geen makkie ging worden. Ulftse Boys stond dan wel 9e op de ranglijst, maar de ploegen zijn altijd fysiek sterk. Ook was het voor het eerst écht warm en dat zorgde op sommige momenten in de eerste helft voor een lome vertoning. FC Dinxperlo wist zich aanvankelijk nog geen raad met Ulftse Boys. Doordat Fedde zijn schoenen vergat moest er bovendien een formatiewijziging worden gedaan. Ondanks dat kon het na pakweg 10 seconden al 0-1 staan. Foppe kreeg de bal plots voor de voeten, maar kon helaas niet tot een uithaal komen. Ook Ulftse Boys deelde vlot daarna een plaagstoot uit, maar het doelpunt dat de thuisclub maakte werd afgekeurd, want Remco stond met de vlag omhoog voor buitenspel. Ulftse Boys was in de eerste helft bij vlagen de betere ploeg en het kon meermaals het middenveld oversteken. Na 11 minuten lag de bal in het Dinxperlose net. Vlak daarvoor was Foppe met een schot niet ongevaarlijk geweest, maar de uittrap die hierna volgde was de aanleiding van een vlotte counter en de 1-0. Binnen 10 minuten was FC Dinxperlo daarnaast ook al Merlijn kwijtgeraakt. De middenvelder had te veel last van zijn rug en moest zich noodgedwongen wisselen. FC Dinxperlo had de wake-up call van de 1-0 schijnbaar nodig want opeens leken de jongens wel de urgentie te zien van dit potje. Binnen een minuut zorgde FC Dinxperlo via Foppe weer voor een gelijke stand. De spits reageerde goed op een voorzet van Thomas en tikte ditmaal wél raak. Direct hierna gooide FC Dinxperlo de boel om en ging het terug naar 4-4-2 met Fedde achter Jesse op het middenveld. Dit zorgde ervoor dat FC Dinxperlo direct wat meer controle kreeg op het middenrif en het kreeg zat kansen om voor rust dit al uit te drukken in de score. Zo onderschepte Foppe een te korte terugspeelpass op de doelman van Ulftse Boys, omspeelde hij die keeper vervolgens ook goed, maar het schot ging voorlangs, zij het vanuit een moeilijke hoek. Ulftse Boys had de handen vol aan Foppe die ook nog eens de paal raakte in de eerste helft. Aan de andere kant was het af en toe ook oppassen geblazen wanneer Ulftse Boys zich in aanvallend opzicht liet gelden. Jesse, Thomas én Foppe nemen voor rust ieder nog een keer het doel van de thuisploeg onder vuur, maar het vizier stond niet op scherp.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of het stond al 1-2. De eerste aanval van FC Dinxperlo resulteerde in een hoekschop, deze werd in twee instanties voorgegeven door Jesse en bij de tweede paal was het opnieuw Thomas die met een doeltreffende kopbal het goudhaantje werd, en de matchwinner zo bleek later. FC Dinxperlo kwam fel de kleedkamer uit en had de tweede helft veel meer controle dan in de eerste. Vlak na de 1-2 nam Wietse dapper het doel van Ulftse Boys onder vuur, maar deze bal raasde over. Ondanks dat de controle bij FC Dinxperlo lag is het met een 1-2 stand altijd oppassen voor die éne kans en die kreeg Ulftse Boys ook. Na wat halfslachtig ingrijpen van de defensie kwam de spits oog

in-oog met Tijs, maar gelukkig lijkt het missen van kansen een besmettend middel te zijn want de spits schoot de bal naast de goal. Na deze kans, die al vroeg in de tweede helft viel, was het initiatief weer voor FC Dinxperlo. Thomas en Foppe waren een plaag voor de defensie, maar kunnen nog wel wat uren op het trainingsveld gebruiken om het afwerken onder de knie te krijgen. Vorige week gingen de kansen er allemaal in, maar deze week verviel FC Dinxperlo weer in het oude ritme. Gelukkig was Ulftse Boys in de tweede helft nauwelijks meer bij machte om FC Dinxperlo te pijnigen. Ook niet toen Luca door de scheidsrechter naar de kant werd gestuurd. FC Dinxperlo hield nog enkele minuten stand voor dat de scheidsrechter een einde aan het duel maakte.

FC Dinxperlo deed in Ulft veel dingen goed, totdat de bal op een kansrijke positie kwam om te scoren. Gelukkig werd dit niet afgestraft, maar tegen betere tegenstanders kan dit wel een cruciale factor zijn. Tijs en Luuk zijn al weken een stabiele factor in de ploeg en lieten dat ook deze pot weer zien, maar de Man of the Match Award voor deze wedstrijd gaat naar Fedde… of misschien toch Luc Nederlof? Hij was zo heldhaftig om de voetbalschoenen van de sterspeler op te halen.

Door de overwinning blijft FC Dinxperlo op een derde plek staan en is het nu al acht wedstrijden achter elkaar foutloos. ’t Peeske verloor van koploper DZC waardoor ze zijn afgehaakt in de titelstrijd. ZZC, de nummer twee, won met ruime cijfers van Pax en blijft dus ook op die positie staan. Volgende week wacht een cruciale speelronde. Dan krijgt FC Dinxperlo ’t Peeske op bezoek en staat daarnaast DZC – ZZC op het programma. Kan FC Dinxperlo de lachende derde worden en met de koppositie aan de haal gaan?

1-0 Ulftse Boys 11’

1-1 Foppe Nederlof (Thomas Hengeveld assist) 12’

1-2 Thomas Hengeveld (Jesse Klein-Willink assist)