Elderinkweg 5
7255KA
HENGELO GLD
tel. 06-53559164

Na een paar weken zonder competitievoetbal mocht de 15-3 vandaag naar Pax Hengelo dat
uit de eerste 2 wedstrijden 3 punten had gehaald en dus boven onze jongens op de ranglijst
staan.
De aftrap was enkele minuten na 13:00 uur en de eerste paar minuten had Pax een licht
overwicht zonder gevaarlijk te worden.
De 15-3 begon wat afwachtend en na een minuut of 7-8 begon FC Dinxperlo te voetballen
en werd Thomas veelvuldig aan het werk gezet door Jesse en Jayden.
Hieruit kwamen meteen een aantal grote mogelijkheden maar de beste kans kwam uit een
vrije trap van Jesse toen zoals afgesproken Jayden zou inlopen mocht de keeper de bal niet
klemmen.
Jayden liep goed in maar had het pech dat hij de rebound tegen de keeper van Pax
aanschoot.
In deze fase was Dinxperlo heer en meester en was het een kwestie van tijd dat de 1-0 zou
vallen.
Dit gebeurde dan opnieuw nadat een diepe bal op Thomas door hem over de hele breedte
werd afgelegd op Thijmen ; hij nam de bal aan en schoot de bal strak binnen.
Een kleine 4 minuten later kreeg Dinxperlo een corner en deze werd in eerste instantie nog
door de verdediging van Pax gered maar opnieuw was Thijmen oplettend en schoot hij de
0-2 binnen.
Ondanks dat Thijmen zo goed bezig was werd hij toch gewisseld voor de nr. 14 van FCD
Lars wiens vader samen met Luc en onze Duitse ex-trainert Willy vandaag voor het verbale
geweld zorgen met name tijdens de eerste helft.
Ondergetekende kon daarmee zijn stembanden sparen hetgeen Sidney tot de opmerking
bracht dat dit de fijnste wedstrijd van het seizoen namelijk zonder commentaar van deze
zelfde ondergetekende…..(bedankt Sidney)
Inmiddels was ook Merlijn ingebracht en werd tactisch de punt op de i gezet door Luc die
vandaag deze rol met verve bekleedde.
Het hoogtepunt van de eerste helft was helaas het tegendoelpunt van Pax. Uit een vrije trap
net iets buiten de 16 werd de bal in de voor Tijs linker bovenhoek geschoten.
Een prachtig doelpunt maar zorgde daarmee ook voor de 1-2 ruststand.
Na de rust begon FCD en Pax rommelig aan de wedstrijd; met name van de zijde van
Dinxperlo werd er duidelijk minder goed gevoetbald en werd door Pax het fysieke niet
geschuwd en daar ligt niet echt onze sterkte.
Maar ook van onze kant werd er af en toe wel wat lomp gespeeld maar met name de
ingevallen Wietse werd na ongeveer een 20 tal minuten getorpedeerd door een speler van
Pax.
Het betekende het einde van de wedstrijd voor Wietse maar gelukkig geen blijvende
kwetsuur voor hem.
In de rust was Sidney achter gebleven wegens hongerklop en met wat zoetigheid en een
broodje van Berjo kwam Sidney weer op krachten en toen Wietse uitviel en vervangen werd
door Luca kon Sidney wisselen met Foppe die vandaag als spits wat ongelukkig was met het
afronden van de kansen maar als altijd door het harde werken zich ook een boel kansen wist
te creëeren.
Afijn met deze laatste wisselingen ging het laatste kwartier in en hield Dinxperlo een
overwicht en een goede combinatie tussen Jesse en Merlijn werd door de laatste prima
binnen geschoten.
Met deze 1-3 was de wedstrijd wel gespeeld en alhoewel Pax er met name fysiek een
schepje erbij op deed kwam de overwinning niet meer in het gevaar.
Nog een paar wetenswaardigheden:-
Hoogtepunt tweede helft: uitverdedigen van Mick die Fedde aanschiet maar Fedde had nog
net voldoende lucht om uit te roepen ***Mick (censuur).
De tactische wissel om Thijmen te wisselen voordat hij zijn hattrick maakt is helaas mislukt;
(een echte hattrick maak je in één helft en daarom Thijmen eerste gewisseld na zijn eerste
doelpunten zodat hij in de tweede helft een echte hattrick kon maken)
Het gemis van Thijmen Veldhuis en de stem van Wim werd op briljante wijze ingevuld door
Luc Nederlof; Lammert van Wijk en good old Freund Willy.
De broodje(s) werden gesponsord door BB (Bakker Berjo) en als altijd werd de 15-3
ondersteund door een grote supportersschare van jong tot oud (oma Merlijn en Opa Jesse)
en dat mag ook wel eens gezegd zijn.
Man of the match (zonder anderen tekort willen doen): het hele team dat enorm ervoor
geknokt heeft voor deze overwinning!!!
Volgende week speelt de 15-3 thuis tegen DZC 15-5 in het eigen Dinxperlo om 10:15.
Geschreven door Wim (bij afwezigheid van ons hoofd Media Jasper, Ajax een keer een
wedstrijd zien winnen bij De Graafschap bezorgde zoonlief de griep)