Westel Oude Aaltenseweg 1
7051HL
VARSSEVELD
tel. 0315-241036

In de strijd om de titel in de 4e klasse heeft FC Dinxperlo uitstekende zakengedaan in Varsseveld. Na een stroeve eerste helft ging de uitploeg alsnog met een ruime 1-4 overwinning terug naar Dinxperlo. Een must-win was het. Door de overwinning kan volgende week tegen Terborg/Silvolde het kampioenschap veilig worden gesteld bij een overwinning of een gelijkspel.

Door de coaches werd erop gehamerd dat er vandaag echt gewonnen moest worden om de beste papieren voor de titel te houden. FC Dinxperlo deed dat zonder Jayden en T-Jay. Beide spelers waren in de aanloop op dit duel geblesseerd geraakt en werden vervangen door Lucas Zhou en Lucas Kuijk. Om 12:34 floot de scheids op het koude speelveld voor het begin van de eerste helft. Het eerste ‘schot’ was van Thijmen Lips die in zijn hoofd de bal met buitenkant links op de volley al de kruising in zag vliegen. De waarheid bleek echter hard want de bal ging zo ver uit de richting dat Varsseveld een ingooi werd toegekend. Het eerste echte wapenfeit van FC Dinxperlo kwam van de voet van Jesse. Foppe zorgde bij de hoekvlag voor arbeid en dit werd beloond want hij kwam er met wat geluk langs, speelde Merlijn aan wie vervolgens de bal teruglegde op Jesse. Zijn schot was een prooi voor de doelman van Varsseveld. Foppe kwam iets later een teenlengte tekort om de 0-1 binnen te prikken na een goede, maar scherpe voorzet van Thomas. Ook Varsseveld liet geregeld van zich spreken en Tijs moest twee keer flitsend in actie komen om de ploeg van een 1-0 achterstand te behoeden. Dat hadden de mannen van Wim en Remco helemaal niet kunnen gebruiken. Ook Luuk Saalmink was met een tackle en een block belangrijk om goals van Varsseveld te voorkomen. Er was wat spanning in de benen bij FC Dinxperlo, maar halverwege de eerste helft was het Merlijn die de ploeg wat ademruimte bood. Hij plukte de bal prachtig uit de lucht en scoorde dus met een fraaie volley over de doelman van Varsseveld heen. Echt een schitterende goal van de man in vorm van de laatste weken. Erg lang kon de uitploeg dan weer niet genieten van de voorsprong. Enkele minuten later verschalkte de rappe rechtsbuiten van Varsseveld onze doelman Tijs, ondanks dat hij zijn hand nog tegen de bal kon zetten was dit niet genoeg om de bal dusdanig van richting te veranderen dat deze naast zou gaan. De ploegen leken met 1-1 te gaan rusten, maar dacht Thomas anders over. Uit een corner scoorde hij uit de rebound de belangrijke 1-2.

Dat deze goal voor Varsseveld op een vervelend moment kwam had ook invloed op de tweede helft. FC Dinxperlo kwam eigenlijk nauwelijks meer in de problemen en gesteund door de goal die vlak voor rust door Thomas werd gemaakt ging het op zoek naar een derde goal. Thomas ging 1-op-1 met de keeper, maar kon de keeper niet op het verkeerde been zetten en ook Foppe kon in de rebound niet profiteren. Lars was tweemaal erg dicht bij een treffer, maar ook hij bracht FC Dinxperlo niet naar een veiligere haven. Iets later deed Merlijn dat echter wel. Doordat Wim in mijn zichtveld stond moet ik de opbouw naar de goal toe schuldig blijven, maar het staat vast dat Merlijn de doelpuntenmaker was. Daarmee scoort hij voor de derde week op rij minstens twee keer. Het goudhaantje van FC Dinxperlo in de laatste weken dus. In de slotfase wist Lars van Wijk éindelijk een dot van een kans om te zetten tot een doelpunt. Lars profiteerde van Thijmen Lips die in enkele seconden tijd een paar keer het doel van Varsseveld onder vuur nam, na 3 keer viel de bal dan bij Lars die zich goed besefte dat hij niet drie keer een enorme kans kon missen. Na de wedstrijd waren de trainers en spelers zo euforisch door de goal van Lars dat hij werd gejonast. Ook de geleende spelers hadden hun waarde in de tweede helft en zo kon de ploeg met opgeheven hoofd terug naar huis.

De sfeer zit er dus goed in en volgende week zaterdag kan de absolute beloning volgen in een rechtstreekse confrontatie met de nummer twee Terborg/Silvolde. Het belooft een zinderend slotstuk van de eerste competitiehelft te worden in Dinxperlo. Trainers en spelers rekenen op een volle tribune als er om 10:15 afgetrapt wordt op Sportpark ‘t Welink.

(Dus niet 10:20 Luc want dan heeft Foppe al gescoord)