4e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 06

Europastraat 8
7091XC
DINXPERLO
tel. 06-42613489

FC Dinxperlo is na drie wedstrijden nog altijd zonder puntverlies. De ploeg van Wim
Keuper, Thijmen Veldhuis én nieuwe trainer Remco Koskamp won al eerder met 2-5 van Gendringen en
met 5-3 van Ajax Breedenbroek. Vandaag werd er een stuk minder gescoord, maar was
de prestatie des te knapper. Deze overwinning moest uit de tenen komen en de jongens
hebben als één collectief de drie punten in Dinxperlo gehouden.
Bij FC Dinxperlo was Jayden niet van de partij, maar hij was wel vanaf minuut 1
aanwezig op de bank en heeft de gehele wedstrijd zijn ploeg naar de overwinning
geschreeuwd. Voor Jayden speelde Fedde Rijks op zijn plek. De eerste helft was erg
gelijkwaardig waardoor er weinig noemenswaardige kansen te noteren waren. Het spel
speelde zich vooral af op het middenveld. Als er kansen waren was Tijs steeds op de
goede post, maar echt getest werd de keeper van FC Dinxperlo nog niet tot aan twee
minuten voor rust. Plotseling stond de linksvoor van Terborg/Silvolde voor zijn neus na
een goede voorzet, maar de linksvoor kon het schot niet genoeg drukken waardoor Tijs
kon redden. Achteraf bleek de aanvaller ook buitenspel te staan. Namens FC Dinxperlo
had Jesse enkele schotjes van buiten de zestien en Lars schoot een bal voorlangs vanuit
een corner. De mooiste actie was van Merlijn die op de zijlijn zijn directe tegenstander
een panna gaf, deze was daar zichtbaar van slag door. De verschillen waren klein dus
gingen de ploegen rusten met de brilstand nog op het bord.
Het was een wedstrijd waar een doelpunt de wedstrijd wat meer om kan gooien.
Terborg/Silvolde leek zich dat het meest te beseffen aangezien de uitploeg het best uit
de kleedkamer kwam. Een afstandsschot ging net naast en over en ook een kopbal uit
een corner trof geen doel. Dat was tot dan toe de grootste kans van de wedstrijd, maar
een minuut later trof de uitploeg ook de paal. Terborg/Silvolde kwam er steeds
gevaarlijker uit, maar het was de thuisploeg die 10 minuten na rust op 1-0 kwamen.
Thomas Hengeveld bleek ogen in zijn rug te hebben want van buiten de zestien wist hij
dat de doelman van Terborg/Silvolde te ver voor zijn eigen doellijn stond en lobde de
bal ineens over hem heen en in het lege doel. Ontlading op en naast het veld. Hierna
begon Terborg/Silvolde meer te drukken en daar kwam ook wat irritatie bij kijken. Tijs
moest nog meerdere malen reddend optreden en omdat bij FC Dinxperlo de aanvallers
de knollen op hadden bleef de spanning in het duel, maar ondanks de hachelijke
momenten in de zestien van Tijs wist de doelman zijn derde goede wedstrijd op een rij