7141DE
GROENLO
tel. 0544-461940

Vandaag was het “Matchday” voor de JO13-1.
Bij winst zou de JO13-1 kampioen zijn van de voorjaarscompetitie 2022 van Hoofdklasse D!

We moesten uit tegen sv Grol JO13-1.
De thuis wedstrijd tegen sv Grol werd vrij eenvoudig gewonnen, maar vandaag begonnen we gewoon weer met de 0-0 stand. En alles was weer mogelijk.

Een gezonde spanning was in de groep voelbaar, de wildste plannen werden al gesmeed bij een eventueel kampioenschap. De een wou met de tondeuse aan de slag, de andere wou de coup roze kleuren.

Tijdens de warming-up stroomde de tribune vol met FCD supporters. Het geluid van de toeters galmde al vroeg over het veld. De sfeer van een echte “kampioenschapswedstrijd” was aanwezig.

FC Dinxperlo pakte direct het initiatief in de wedstrijd. Er kwamen al snel enkele kansjes voor FCD.
In de 8ste minuut was het Tiebe de scoorde opende. Een ontlading bij de spelers, en nog meer feest bij de supporters.

2 Minuten later was het Noah die de 0-2 scoorde.
In de 16de minuut was het wederom Tiebe die de tussenstand op 0-3 zette.

In de laatste 3 minuten van de eerste helft scoorde Quinn nog 2 maal.
Hiermee was de ruststand: 0-5

In de kleedkamer was de stemming al zeer uitgelaten bij de spelers.
En de supporters konden in de rust ook even op adem komen, zeker de 2 toeter-blazers.

In de 2de helft pakte wij de draad weer goed op. Sv Grol kwam er niet uit, en wij kregen direct enkele hele grote kansen. Maar die konden wij niet verzilveren.

In de 38ste minuut had Tijn wel het vizier goed staan en scoorde de 0-6.
Ibrahim scoorde de 0-7.

Met nog 10 minuten te spelen waren we aan jagen op nog een doelpunt maar het lukte niet meer.

Na het eind fluitsignaal van de scheidsrechter, barste het feest los op het veld en op de tribune.

De spelers kregen een mooie kampioenschap schaal uitgereikt. Een mooi kampioenschap T-shirt met hun eigen naam en 2 mooie medailles voor elke speler.

Terug in de Dinxperlo werden we als waardige kampioenen ontvangen.
Na een patatje en wat drinken, stond de ‘platte’-wagen klaar voor een rondje Dinxperlo.

Het was een mooie dag geweest en de kampioenen gingen voldaan naar huis.

De staf is uitermate tevreden over deze geweldige prestatie van deze geweldige groep.  Spelers, ouders en FC Dinxperlo bedankt.

Volgende week zaterdag (21-5) spelen wij uit tegen AZSV JO13-1.
En op zaterdag 28 mei spelen wij onze laatste wedstrijd, thuis tegen VVG’25 om 10:15uur.