't Veld 20
7061DD
TERBORG
tel. 0315-340735

FC Dinxperlo heeft 4 weken na de verloren wedstrijd bij ZZC zichzelf gerevancheerd. In Terborg werd met 1-3 gewonnen door doelpunten van Twan Schreur, Foppe Nederlof en Thomas Hengeveld. FC Dinxperlo nam voor aanvang van de wedstrijd de zevende plek in beslag terwijl de thuisploeg de vierde plek op de ranglijst beklijfde.

Bij FC Dinxperlo mocht Sem Sticker de positie opvullen van de geblesseerde Luca Koskamp. De aanloop naar de wedstrijd was voor de keeper Tijs Hengeveld suboptimaal te noemen. Tijs had namelijk slechts 1 voetbalschoen in zijn tas, maar gelukkig was zijn vader de reddende engel die snel richting Sinderen racete om de vergeten voetbalschoen mee te nemen. Toen de voetbalschoen van Tijs terecht was kon de wedstrijd iets na 14:30 beginnen.

De eerste kans voor de wedstrijd was voor de thuisploeg toen de linksbuiten een voorzet van de rechterkant voorlangs schoot. FC Dinxperlo nam echter snel de regie in handen en Lars had een mooie kans op de openingstreffer, maar kon zijn voet niet tegen de bal zetten. De als vanouds spelende Merlijn zag een mooi afstandsschot net over zeilen toen in de 17de minuut alsnog de terechte openingsgoal viel. Een kenmerkende steekpass van Jesse kwam terecht bij Twan Schreur en kwam 1-op-1 met de gelegenheidsdoelman van Terborg en die wist met deze mogelijkheid wel raad. Kansen voor Jesse (vrije trap), Merlijn (bal via de keeper tegen de lat) en Foppe (ook de lat) waren nog niet genoeg om de score te verdubbelen, maar met nog 3 minuten te gaan in de eerste helft was het alsnog 0-2. Foppe claimt een lange bal van achteruit te hebben aangeraakt en wist door zijn rare capriolen de keeper op het verkeerde been te zetten en zag de bal het netje in rollen. Een schitterende schijnbeweging van Foppe die halverwege de eerste helft in viel. FC Dinxperlo leek met een veilige marge de rust te bereiken, maar op slag van rust wist Terborg een van zijn spaarzame kansen te benutten. Ondanks de tegenvaller was de stemming in de rust opperbest door het vertoonde spel. Met name Mick, Merlijn en Jesse speelden sterk en ook Sem Sticker viel niet tegen op zijn nieuwe plek.

Na de rust moest FC Dinxperlo zich weer even herpakken en de vorm van de eerste helft hervinden. Terborg kwam zelfs zo ver dat de bal tegen de lat van het doel van Tijs aan spatte. Frans werd in de rust binnen de lijnen gebracht en bracht de nodige energie en had mooie duels met de rechtsback van Terborg. Na 15 minuten was het overwicht weer voor FC Dinxperlo. Frans nam het doel van Terborg 3 keer onder vuur, Twan Schreur wist bijna een mooie lange bal van Tijs te bekronen tot assist, maar stuitte op de keeper, Jesse trof de lat en Twan Thomassen schoot een rebound net over. Het bleef daardoor tot het eind spannend en oppassen voor die ene gevaarlijke uitbraak van de thuisploeg. Die kwam er niet echt meer, maar FC Dinxperlo wist 3 minuten voor tijd de wedstrijd in het slot te gooien. Een lange bal van Tijs kwam terecht bij Thomas en die wist via de keeper van Terborg de definitieve eindstand op het bord te zetten.

Volgende week speelt FC Dinxperlo haar laatste wedstrijd van dit seizoen. De ploeg hoopt op een massale opkomst van de ouders tegen DCS uit Zevenaar. Deze wedstrijd wordt op het traditionele tijdstip van 10:15 afgetrapt.