Halseweg 29 D
7021HV
ZELHEM
tel. 0314-621974

FC Dinxperlo heeft na twee verliespartijen weer een overwinning kunnen bijschrijven. Door de overwinning op Zelhem klimt FC Dinxperlo naar de 5e plaats op de ranglijst en stapt over Montferland heen. Voor aanvang van het duel stond ZZC op de achtste plaats gebivakkeerd met 2 punten minder dan de uitploeg.

De aanloop naar het duel met ZZC was suboptimaal te noemen. In de afgelopen week vielen er meerdere spelers uit met blessures en pijntjes en dus werden Dirk van Duivenboden en Tim Geertsema als gastspelers meegenomen naar Zelhem.
Ook
blameerde de schrijver van dit verhaal zich door het vergeten van de koffie voor de leiders. Mijn welgemeende excuses.
Tussen de mistbanken in ontstond zich in de eerste 25 minuten een spelbeeld die voornamelijk op de helft van FC Dinxperlo afspeelde, tot ongenoegen van de leiders.
De felheid die vorige week getoond werd tegen VV Doetinchem was in het eerste deel van de eerste helft niet op te merken.
ZZC nam ook verdiend de leiding na een schot van buiten de zestien die via de binnenkant van de paal doel trof.
En dat op een moment dat FC Dinxperlo tijdelijk met 9 man stond.
Sem werd met een gele kaart een tijdstraf opgelegd en Tim Geertsema viel vlak voor de goal uit, maar er was nog geen tijdige wisselspeler klaar.
Nadat Dirk van Duivenboden in het veld werd gebracht kwam er leven in het team en komt het op slag van rust op gelijke hoogte.
Jesse schiet maar weer eens van buiten de zestien raak zoals hij dit seizoen al zo vaak heeft gedaan. Met 1-1 gaan de beide teams vervolgens rusten.

De tweede helft begon furieus. FC Dinxperlo kwam al snel door een cadeautje van de keeper op voorsprong.
Een schot van Tim Geertsema verwerkt hij helemaal verkeerd en de bal valt in het eigen doel.
Niet veel later krijgt ZZC een penalty die feilloos in de hoek ploft.
Na de gelijkmaker kwam ZZC echter totaal niet meer in het spel voor en binnen no-time scoorde Luca de 2-3 na een harde uithaal door het midden. Merlijn, Luca en Dirk krijgen vervolgens alle drie goede mogelijkheden om te scoren, terwijl Sidney in de defensie een slot op de deur was en een plaag voor de aanvallers.
Uiteindelijk schiet Jesse met een schitterende vrije trap de bal achter de keeper voor de 2-4.
Het slotakkoord was echter voor Dirk die van buiten de zestien verwoestend uithaalt en de bal in de verre hoek ziet ploffen.

FC Dinxperlo grijpt deze overwinning dus mede door 3 schoten van buiten de zestien en kan tevreden terug kijken op het resultaat.
De eerste 25 minuten leek er geen sprake van een 2-5, maar de jongens toonden karakter en lieten in de tweede helft geen twijfel meer mogelijk over wie de verdiende winnaar van dit tweeluik was.
Volgende week staat het slotstuk van de eerste competitiehelft op het programma. Op Sportpark ’t Welink trappen ze dan om
10:15 af tegen AZSV.