Sportweg 6
7006GJ
DOETINCHEM
tel. 06-43737630

FC Dinxperlo heeft zijn goede vorm van de afgelopen wedstrijden niet kunnen doorzetten. In Doetinchem verloor het door slordigheden met 3-1 van DZC’68. Een stand die al in de eerste helft bereikt was.

Na overwinningen op respectievelijk Grol, Winterswijk en Terborg/Silvolde weet FC Dinxperlo JO15-3 weer hoe het voelt om te verliezen. Op het natte speelveld van DZC werd onnodig puntenverlies geleden. Na de reeks overwinningen gingen de trainers met veel vertrouwen richting het duel, maar na 11 minuten spelen was dit goede gevoel al verdwenen. Na een fout in de opbouw had DZC al de score geopend van buiten de zestien en na 11 minuten spelen werd de marge twee. Ook bij deze goal van DZC was de verdediging niet aan het opletten. FC Dinxperlo probeerde het spel naar zich toe te trekken, maar kon in de eerste helft de bal moeilijk in de ploeg houden. Dit geschutter in balverlies leverde al in de 22ste minuut de 3-0 op voor DZC. Na opnieuw geklungel in de defensie van FC Dinxperlo wist DZC wel raad met het derde cadeautje in de wedstrijd. Even werd er gevreesd voor een afstraffing, maar FC Dinxperlo kwam langzaamaan beter in de wedstrijd en dat zorgde vlak voor rust voor de aansluitingstreffer. Na goed doorzetten van Thomas bij de hoekvlag gaf Sem Sticker de bal voor. Zijn voorzet werd half weggewerkt door de thuisploeg en viel voor de voeten van Twan Schreur die knap raak schoot. Na dit wapenfeit van FC Dinxperlo floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.

In de rust bleven de trainers hameren op het feit dat hier wel wat te halen was. Dit leek wel door te dringen bij de spelers want de tweede helft was kwalitatief een stuk beter dan de eerste. Helaas hebben de ouders van de eerste 10 minuten na rust niet veel gezien want die waren nog in de warme kantine. Heel veel kansen leverde dit niet op, maar toch was Twan met 3 schoten op doel nog wel dichtbij een aansluitingstreffer, helaas werd het schot telkens gekeerd door de doelman of ontbrak het schot aan precisie. Doordat de tweede helft verder geen goals meer opleverde begon T-Jay te hameren om in het verslag te komen dus hierbij is je Moment of Fame! De trouwe supporter van de ploeg probeerde vanaf de dug-out zijn teamgenoten aan te moedigen.

Mocht het amateurvoetbal doorgang vinden speelt FC Dinxperlo volgende week zaterdag de beladen thuiswedstrijd tegen VV Doetinchem om 10:15. Eerder dit seizoen in het bekertoernooi zagen we een wedstrijd onder hoogspanning, hopelijk weten de spelers deze kater dan weer weg te spoelen met een overwinning.