Raadhuisstraat 18
7131CM
LICHTENVOORDE
tel. 0544-372377

FC Dinxperlo JO15-3 is het nieuwe seizoen voortvarend gestart. Op Sportpark De Treffer werd Longa uit Lichtenvoorde met 1-4 verslagen.De wedstrijd kende twee totaal verschillende helften, maar ook een verdiende winnaar.
Merlijn nam zijn goede vorm uit de bekerwedstrijden mee en had met 3 goals een groot aandeel in de zege. De ploeg van Willy Hardt en Wim Keuper werden gesteund door een fanatiek uitvak.
FC Dinxperlo begon gefocust aan het duel tegen Longa en wist in de openingsfase via Twan Schreur en Luca Koskamp al gevaarlijk te worden, maar deze scoringskansen werden nog niet benut.
Het 3e gevaar van de uitploeg werd wel afgestraft.
Nadat Merlijn in de zestien van de tegenstander een mooi hoogstandje doet valt de bal bij Sidney Wesseling die zijn eerste goal van het seizoen laat aantekenen en de 0-1 op het scorebord zet.
Luca en Merlijn bleken bij elke aanval een plaag voor de defensie van Longa en FC Dinxperlo bleef kansen creëren.
FC Dinxperlo speelde een uitstekende eerste helft en weet kort voor het rustsignaal de marge te vergroten.
Merlijn scoorde de eerste van de ochtend in de korte hoek. FC Dinxperlo had voor rust nog de kans om er zelfs 0-3 van te maken maar Luca Koskamp schoot de bal net over.
De tweede helft begon FC Dinxperlo een stuk slapper en werden ze op momenten op felheid afgetroefd.
Tijs moest nog een keer redding brengen om de aansluitingstreffer te voorkomen en ook de rebound was niet aan Longa besteed. Ondanks de aanblijvende dreiging van de thuisploeg is het tegen de verhouding vervolgens wel 0-3.
Sidney Wesseling stuurde met een steekbal Merlijn weg achter de verdediging van Longa, waarna Merlijn het heerlijk afmaakt. Hierna was FC Dinxperlo los en was het al vlot 0-4. Luca Koskamp, die de hele linkerflank op zich nam, stoomde maar weer eens op, behield het overzicht en ziet bij de tweede paal Merlijn weer vrij staan die met een fraaie volley er 0-4 van maakt.
Longa krijgt nog wel een eretreffer.
Na een wat makkelijk gegeven penalty is de score 1-4. Tijs duikt de juiste hoek in, maar komt net iets te kort om de bal te keren.
FC Dinxperlo begint dus goed aan het nieuwe seizoen en neemt het volgende week op zaterdag 2 oktober op tegen VV Montferland om 10:15. Dan hoopt FC Dinxperlo de goede start door te zetten.