Europastraat 8
7091XC
DINXPERLO
tel. 06-42613489

FC Dinxperlo heeft zaterdagochtend met klinkende cijfers van naaste concurrent Grol gewonnen. Op Sportpark ’t Welink werd het 4-1. Zo blijft FC Dinxperlo de stijgende lijn doorzetten.

Voor aanvang van het duel nam FC Dinxperlo de 6e plaats in beslag op de ranglijst. Grol stond 2 plekken lager met 2 punten minder dan de Dinxperloërs. FC Dinxperlo moest de wedstrijd beginnen zonder grote afwezige Sem Sticker. De speler van FC Dinxperlo versliep zich en begon dus vanaf de bank. De wedstrijd was in de eerste helft niet hoogstaand ondanks dat FC Dinxperlo een vroege openingsgoal maakte. Een voorzet van Luca Koskamp valt bij de spits Twan Schreur en die frommelt de bal in de goal. Na de vroege voorsprong blijft FC Dinxperlo het betere van het spel houden, maar echte kansen worden niet gecreëerd. Wel was er nog sprake van een vermoedelijke handsbal in de doelmond van Grol, maar de scheidsrechter wuifde het weg. Op slag van rust maakt Grol uit het niets de gelijkmaker. De spits van Grol ontsnapt aan de buitenspelval waarna hij de bal koelbloedig kan afronden. De ruststand is daarmee 1-1.

In de rust reageren de trainers met twee wissels om de wedstrijd om te gooien. Twan en Twan ruimen het veld terwijl Lars en Jesse het veld in komen. Hierdoor schoof uitgerekend Sem door naar de spitspositie en deze tactische omzet pakte goed uit. Het karakteristieke pingelen van Sem Sticker had deze keer effect want na een mooie slalomactie maakt hij de 2-1. Die tweede goal werkte verlammend voor de bezoekers. Sem (op de lat) en Lars (afstandsschot) zijn gevaarlijk alvorens Luuk Salemink van buiten de zestien schitterend doel treft. Een afgeslagen corner valt bij Luuk terecht en de speler die nooit scoort schiet nu fraai van afstand raak. Uit het niets krijgt Grol dan een enorme kans voor de aansluitingstreffer, maar voor open doel weet de aanvaller

van Grol de spanning niet terug te brengen. Lars van Wijk speelde een sterke invalbeurt en stuurt vervolgens Luca met een splijtende steekpass weg. Luca heeft de 4-1 op zijn schoen, maar de keeper stond paraat bij de uithaal van de linksbuiten. Dan lijkt de wedstrijd op een 3-1 overwinning af te stevenen totdat Twan Schreur diep in blessuretijd de 4-1 laat aantekenen en zijn tweede van de middag. De Man of the Match gaat deze wedstrijd naar twee verdedigers. Luuk en Sidney waren vandaag verdedigend niet te kloppen en Luuk bekroonde zijn spel ook nog eens met een fraai doelpunt.

Door de meer dan verdiende zege van FC Dinxperlo op Grol heeft het nu 12 punten uit 7 wedstrijden. Na een stroeve start in de competitie heeft de ploeg nu de smaak te pakken. Volgende week staat opnieuw een kraker op het programma als FC Dinxperlo het al om 08:30 op neemt tegen DZC’68 in Doetinchem.

Geschreven door Jasper Keuper - student Speco Tilburg (Sport en Media)