DUIVEN
tel. 0316-281707

Zou het vandaag de laatste wedstrijd van de najaar-competitie zijn?
Dat was wel zo’n beetje in elk gesprek een onderwerp van discussie!

Maar vandaag mochten wij gelukkig nog 1x vlammen al had de aanloop naar de wedstrijd een stormachtig verloop.

Begin van de week moesten al 2 spelers in quarantaine. Tijdens de training van dinsdag raakte een speler geblesseerd. En we hadden nog hoop dat op donderdag een andere geblesseerde speler weer zou aansluiten, maar dat was “Wishful thinking”.
Op donderdag avond hadden we dus maar 10 spelers tot onze beschikking voor de wedstrijd! Ik zag de bui alweer hangen!

Vrijdag gedurende de hele dag zitten appen en bellen.
Toen kwam voor ons het 'goede nieuws' dat de wedstrijd van de JO13-2 was afgelast.
Normaal zou je zeggen we zijn “uit de brand”, maar de werkelijkheid was helaas toch anders.
De Coaches van de JO13-2 hebben ook de hele dag zitten appen en bellen en van de 14 vrije spelers wouden/konden er uiteindelijk 2 bij ons aansluiten! Ik vraag me nog steeds af, als hun wedstrijd wel was doorgegaan of ze dan wel allemaal aanwezig waren geweest!

Guus en Max van de JO13-2 waren onze redding, we hadden besloten om met 12 man op reis te gaan naar Duiven.
Onze ‘spelers makelaar’ Robert was na de ledenvergadering nog in gesprek geraakt en kon op de valreep nog Puck van de JO13-4 binnen halen.
Hadden we toch nog 2 wissels aan het einde van de dag.

Zaterdag morgen om 9:30uur was iedereen netjes aanwezig en na het strijdplan te hebben gedeeld konden we vetrekken naar Duiven.
Tijdens de reis begon het steeds harder te regenen en uiteindelijk waren daar ook enkele witte vlokjes te zien. Het was koud in Duiven.

In het begin van de wedstijd konden we nog niet echt grip krijgen op de wedstrijd. We hadden licht overwicht,  maar de eerste goede kans voor DVV. Een balletje rolde net langs de paal langs, die bal had ook zo anders kunnen rollen.

Enkele goede doelpogingen van FCD zagen wij voorbij vliegen, maar in de afwerking waren we niet helemaal scherp.
In de 24ste minuut kregen wij een indirecte vrije trap op een meter of 20. Tikje van Kwinten op Tiebe, die de bal perfect in de lange hoek achter de keeper plaatste. De verdiende 0-1.

De 2de helft begonnen we feller dan de 1ste helft. Dat hadden we ook afgesproken. We krijgen ook kansen genoeg in de 2de helft maar voor het goal net niet scherp genoeg.

In minuut 53 bedacht Tiebe maar weer eens van afstand te schieten. De hoge boogbal werd niet goed door de keeper verwerkt, en kwam achter de doellijn. 0-2.

Met nog enkele minuten spelen was het zaak om de wedstrijd uit te spelen.
DVV was aanvallend in de 2de helft niet meer gevaarlijk.

Mooie overwinning en met dank aan Guus (JO13-2), Max (JO13-2) en Puck (JO13-4).
Zonder die jongens hadden we vandaag niet kunnen voetballen. En alle drie hebben ook een goede wedstrijd gespeeld, top.

En nu maar afwachten hoe het verder gaat met de competitie. Want zonder training, geen wedstrijd!