Europastraat 8
7091XC
DINXPERLO
tel. 06-42613489

Na 2 weken niet te hebben gevoetbald, door corona en alle daaraan gekoppelde quarantainemaatregelen, konden we dinsdag eindelijk weer een (inhaal-) wedstrijd spelen.

De tegenstander AZSV JO13-1 was geen onbekende voor ons, in de beker hebben wij ook tegen AZSV gespeeld. Destijds waren wij erg aan elkaar gewaagd. Die wedstrijd ging met 4-3 verloren.
Dus we waren er erg opgebrand om revanche te nemen.

De wedstrijd begon voor beide teams een beetje aftastend. Maar al snel werd het een open wedstrijd met kansen over en weer.
AZSV werd een paar keer gevaarlijk voor ons goal uit een corner maar we wisten de bal elke keer te weren.
In de 12de minuut had Max Kroesen (gastspeler JO13-2) een 100% kans om de score te openen.
Na een mooie rush en daarna een assist opmaat van Quinn op Max, was de hoek voor het uitzoeken, maar helaas ging de bal door het midden. En ja, daar staat de keeper 😉

Enkele minuten later was het wel raak. Wederom een assist van Quinn op de opkomende Tijn, die daarna op een mooie manier afrondde, 1-0.

Net voor rust moesten wij de tegentreffer incasseren. Het uitverdedigen verliep niet helemaal goed, wij verloren de bal en enkele spelers van AZSV kwamen plots wel heel vrij te staan. Een afstandsschot van een meter of 18 meter viel over Tijl in het doel. 1-1.

Nog voor de aftrap viel ook Tijn nog uit. Hij had een blessure aan zijn hamstring. De aftrap moest nog genomen worden en daarna was het ook direct rust.

Rust: 1-1.

In de rust weer even alles op scherp gezet. Enkele wissels doorgevoerd, bekertje power drank, en wij hadden met zijn alle afgesproken dat we er alles aan gingen doen om te winnen vandaag.

We begonnen goed aan de 2de helft. Gedurende het verloop werden wij eigenlijk steeds sterker, al kwam AZSV er soms ook wel dreigend uit. Maar zo gevaarlijk als in de eerste helft waren ze niet meer.

In minuut 46 scoorde Alicia met een bekeken afstandsschot, 2-1. Doorzettingsvermogen resulteerde uiteindelijk in een zelf gecreëerde mogelijkheid om te schieten.

Enkele minuten later stond Ibrahim voor een leeg goal, nadat die de verdediger en keeper had uitgespeeld. De bal lag voor zijn niet sterke linkerbeen, hij schoot de bal te zachtjes richting het doel. Een aanstormende verdediger kon de bal op de doellijn nog wegwerken! Dat was de kans op 3-1.

Wij moesten waakzaam zijn dat we geen tegentreffer meer zouden incasseren. Want in de bekerwedstrijd stonden wij ook 4 minuten voor tijd nog met 2-3 voor en uiteindelijk verloren we met 4-3.

Op het einde van de wedstrijd kreeg Quinn ook nog een cadeautje van de keeper van AZSV.
Quinn kreeg de bal zo in zijn voeten gespeeld. Hij wilde met een lobje scoren, maar door de vermoeidheid lukte dat helaas niet. De bal werd zo in de handen van keeper teruggespeeld.

Eindstand: 2-1

Met inzet en vlagen mooi voetbal, hebben wij de wedstrijd naar ons toegetrokken.
Door deze overwinning behouden wij aansluiting met de subtop. Wij staan nu 5de met een wedstrijd minder.

Aankomende zaterdag (13 November) spelen wij een oefenwedstrijd thuis tegen FC Winterswijk JO13-1 (2de divisie) om 10:15uur.

Zaterdag 20 November spelen wij weer een competitiewedstrijd thuis tegen FC Zutphen JO13-1.