Europastraat 8
7091XC
DINXPERLO
tel. 06-42613489

Na een mindere wedstrijd van ons tegen DVC’26 afgelopen week stond vandaag de thuiswedstrijd tegen SC Rheden JO13-1JM op het programma.

Na een goede trainingsweek waren de spelers zich bewust dat ze vandaag toch met meer inzet moesten voetballen als afgelopen week.

Bij een opkomend zonnetje werd de warming-up goed uitgevoerd. We waren klaar voor de wedstrijd.

Onze gasten hadden de aftrap, maar binnen de 1ste minuut scoorde Tiebe met een puntertje de 1-0.
Dat kun je nog eens een lekker begin noemen.
De spelers van Rheden wisten niet wat er gebeurde en ze liepen direct achter de feiten aan. Ze kwamen er niet uit door het felle verdedigen en goed druk zetten op het middenveld.

Een corner in de 10de minuut werd door Quinn op het goal gekopt. Mooi richting de grond, de keeper was aan het grabbelen en de bal rolde over de lijn. 2-0.

In de 15de minuut kwam Kick, gast speler van de JO13-2, in het veld. Kees was geblesseerd aan zijn grote teen.

De overige 15 minuten van de eerste helft was het best een aantal keren spannend voor het goal van de tegenstander. Maar helaas werd er niet gescoord door ons.
Tijl onze keeper kon de eerste helft lekker van het zonnetje genieten, want veel werk was er niet voor hem.

Rust: 2-0

Het was goed te horen dat de leiding van de tegenstander niet echt tevreden was over het spel 😉.
Het galmde aardig over de gang. Ik vraag me altijd af of dat verbale wel helpt, en zeker tegen jeugdspelers.

We hadden de spelers de opdracht meegegeven om alert te blijven zeker in het begin, en proberen om de score te verhogen.

Ibrahim gooide er een mooie rush uit, en knalde de bal langs de keeper hoog in de verre hoek. 3-0.

De 4-0 volgde snel door een afstandschot/lob van Alicia. Die hiervoor ook al een keer net overschoot.

In de 45ste minuut werd Quinn diep gestuurd door de opkomende Tiebe. Die ronde vakkundig af. 5-0.

Niet veel later een soort gelijke situatie, Kwinten gaf vanuit het middenveld een mooie diepe bal op Noah. Die moest de sprint aardig doortrekken, maar kwam daardoor wel alleen voor de keeper en schoot netjes binnen. 6-0.

Voordat Quinn de 7-0 binnenschoot, schoot Ibrahim nog tegen de onderkant van de lat, en de bal stuiterde net voor de lijn terug. Dat was jammer.
Het was wederom Kwinten die een assist gaf. Een mooie bal op Quinn die na een actie de bal tegen het netje schoot.

De laatste 5 minuten was nog een beetje rommelig. Rheden probeerde nog een ere doelpunt te maken maar liep telkens vast tegen onze verdediging.

Het was een goede pot voetbal van de spelers van FCD.
Er was weer strijd, passie, inzet en de wil om te winnen. Klasse.